Magazín Ona

Preflámovaná noc? Skúste ZÁZRAČNÚ masku na kruhy pod očami, stačia DVE suroviny

Prehnali ste to na párty a ráno vám to spočítalo? Tieto triky by ste mali poznať, ak sa chcete zbaviť tmavých kruhov pod očami.

Ilustračný obrázok k článku Preflámovaná noc? Skúste ZÁZRAČNÚ masku na kruhy pod očami, stačia DVE suroviny
Zdroj: www.pixabay.com , www.pixabay.com / CC0 1.0

Tmavé kruhy pod očami nie sú nič nezvyčajné. Nie vždy je za nimi únava či preflámovaná noc, no vo veľa prípadoch sa naozaj zvýraznia, keď nemáte dostatok spánku.

Tou druhou skupinou môžu byť osoby, ktoré za kruhy vďačia genetike. To ale neznamená, že sa s nimi nedá nič robiť. Existujú viaceré domáce triky, ktoré ich zmiernia.

Koža okolo očí je mimoriadne tenká, čo znamená, že roztiahnuté cievy sú pri únave viditeľnejšie. Nehnevajte sa na ne, robia len svoju prácu, aby priviedli k očiam viac krvi. Pod tenkou pokožkou sa to však rýchlo prejaví a na svete sú modré, modrosivé alebo až sivo-fialové kruhy.

Prvá pomoc? Káva!

Pri ich redukovaní sa treba sústrediť na zlepšenie cirkulácie krvi a lymfy. Ako prvé môžete siahnuť po káve. „Kofeín je diuretikum, ktoré pomáha z tela vyplaviť vodu, no tiež pomáha stiahnuť krvné cievy aspoň chvíľkovo,“ vysvetlil Dr. Allen. Ak neholdujete káve, zalejte si čierny čaj a vrecko priložte na viečka. Kofeín sa dostane aj cez kožu, preto sa pridáva aj do rôznych krémov.

Studený obklad

Obľúbeným trikom je aj použitie studených polievkových lyžíc. Dajte ich aspoň na polhodinu do mrazničky, vyberte a priložte pod oči. Zmierniť tmavé kruhy pod očami môžu aj uhorky nakrájané na krúžky.

Zázračná maska

Ešte väčšie benefity majú podľa ďalšieho doktora Alana Mandella, ktorý rozdáva rady na sociálnych sieťach, avokádo a med.

Na „zázračnú“ masku proti tmavým kruhom pod očami budete potrebovať polovicu avokáda a jednu polievkovú lyžicu medu.

Obe suroviny spolu zmiešajte v miske a naneste na čistú a suchú pleť pod očami. Nechajte pôsobiť 15 minút. Najlepšie výsledky dosiahnete, keď budete masku používať denne.

Farebné korektory

Správnou technikou a farbou korektoru môžete za pár minút tmavé kruhy jednoducho zamaskovať. Farebný korektor nemá kruhy prekryť, ale zneutralizovať ich odtieň, preto je kľúčové, akú farbu si zvolíte.

Ak majú kruhy modrastý nádych, použite oranžový korektor. Ak majú fialovú farbu, siahnite po žltom korektore. Na hnedé kruhy by ste mali zvoliť ružové až červené odtiene. Aplikácia je jednoduchá. Stačí korektor vklepať na pleť pod oči a následne ho jemne prekryť make-upom a máte to.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM