han Šport Futbal

PRELOMOVÝ moment v športe: Som homosexuál, nechcem sa už SKRÝVAŤ, vyhlásil známy futbalista

Také niečo čakal len málokto! Svetoznámy futbalový reprezentant doslova šokoval celú športovú verejnosť tým, že sa priznal k svojej orientácii.

Ilustračný obrázok k článku PRELOMOVÝ moment v športe: Som homosexuál, nechcem sa už SKRÝVAŤ, vyhlásil známy futbalista
4
Galéria

Hráč najslávnejšieho českého klubu vyšiel s pravdou von. Na sociálnych sieťach učinil takzvaný coming out. „Ako všetci ostatní, aj ja mám svoje silné stránky a svoje slabosti. Mám rodinu, mám svojich priateľov a prácu, ktorú už roky robím najlepšie ako viem. A to s vážnosťou, profesionalitou a vášňou,“ povedal vo videu 27-ročný Jakub.

„Ako všetci ostatní, aj ja chcem žiť svoj život v slobode a bez strachu, predsudkov, násilia, ale s láskou,“ pokračoval Jankto, ktorý obliekol 45-krát reprezentačný dres Česka.

Prvý z elity

„Som homosexuál a už sa nechcem skrývať,“ dodal na záver. Treba dodať, že český futbalista je prvým hráčom z elitných európskych súťaží, ktorý sa k takémuto kroku podujal.

„Jakub nedávno o svojej sexuálnej orientácii povedal všetkým v klube, trénerom a spoluhráčom. Všetko ostatné sa týka jeho osobného života. Žiadne ďalšie komentáre, žiadne ďalšie otázky. Máš našu podporu a ži svoj život," uviedla podľa portálu isport.blesk.cz Sparta Praha.

Ako ďalej spomínaný web píše, Jakub má trojročného syna Davida, ale s partnerkou Markétou sa v roku 2021 rozišli.

Môže vás zaujímať:

Český futbalista Jakub Jankto
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM