Zo zahraničia

Prezident Biden o Putinovi: Je to mäsiar, som presvedčený, že ráta s rozdelením NATO

Americký prezident Joe Biden v sobotu navštívil Poľsko. Článok 5 Severoatlantickej zmluvy označil za "posvätný záväzok".

Ilustračný obrázok k článku Prezident Biden o Putinovi: Je to mäsiar, som presvedčený, že ráta s rozdelením NATO
Zdroj: TASR/AP

Americký prezident Joe Biden v sobotu vo Varšave počas stretnutia s ukrajinskými utečencami označil ruského prezidenta Vladimira Putina za „mäsiara“.

Takisto počas návštevy Poľska zdôraznil kolektívnu bezpečnosť v rámci NATO. TASR správu prevzala z agentúr AP, DPA a spravodajskej stanice CNN.

Stretol sa s utečencami

Biden svojím vyjadrením o ruskom prezidentovi reagoval na otázku novinárov, čo ho znepokojuje na Putinovom konaní v spojitosti s utečencami. „Je to mäsiar,“ povedal.

Prezident sa v sobotu vo Varšave stretol s rodinami, ktoré museli opustiť Ukrajinu, píše CNN. Americký prezident predtým v poľskom hlavnom meste rokoval s poľským prezidentom Andrzejom Dudom a stretol sa aj s ukrajinskými ministrami zahraničných vecí a obrany.

Posvätný záväzok

Prezidenti Duda a Biden sa vo svojom rozhovore venovali ruskej invázii na Ukrajine. Biden princíp kolektívnej obrany z článku 5 Severoatlantickej zmluvy označil za „posvätný záväzok“ a povedal, že jednota tejto západnej vojenskej aliancie má pre USA najvyššiu dôležitosť.

„Som presvedčený, že Putin počíta s rozdelením NATO,“ povedal Biden, ktorého vyjadrenie sprostredkovala AP.

„Nie je však schopný urobiť to. Zostávame pokope,“ povedal americký prezident.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM