Zo zahraničia

Rázny krok susednej krajiny: Hranicu so Slovenskom už strážia aj vojaci

Armáda podľa predošlého oznámenia vyčlenila na hraničné kontroly 320 príslušníkov pozemných síl a aktívnych záloh.

Ilustračný obrázok k článku Rázny krok susednej krajiny: Hranicu so Slovenskom už strážia aj vojaci
Zdroj: TASR

Na kontrolách, ktoré Česko dočasne zaviedlo na hranici so Slovenskom, sa od nedele podieľajú aj českí vojaci. Potvrdila to Armáda Českej republiky (AČR)" na sociálnej siet":https://twitter.com/…02028038152i, informuje TASR.

Posilnenie hraníc

„Dnes sme spolu s Colnou správou ČR posilnili ochranu vnútorných hraníc (EÚ) so Slovenskom. Budeme nasadení v spoločných hliadkach… po prvý raz aj a našimi záložníkmi,“ uviedla AČR v tvíte.

Česká armáda podľa predošlého oznámenia vyčlenila na hraničné kontroly 320 príslušníkov pozemných síl a aktívnych záloh. Striedať sa majú v štyroch rotáciách po 80 členoch, informoval server iDnes.cz.

Dočasný krok

Česká vláda rozhodla o dočasnom obnovení kontrol na vnútorných schengenských hraniciach so Slovenskom v dôsledku nárastu nelegálnej migrácie. Kontroly sa začali 29. októbra pôvodne na desať dní, tento týždeň ich však Praha predĺžila o ďalších 20 dní. Potrvajú tak najmenej do 28. októbra. Kontroly na slovenskej hranici s rovnakým termínom, predĺžením i odôvodnením zaviedlo aj Rakúsko.

Polícia ČR v nedeľu dopoludnia oznámila, že za posledných 24 hodín skontrolovala na hranici so SR celkovo 25 091 osôb, z toho 208 osôb tvorili migranti vstupujúci do krajiny nelegálne. V bilancii zverejnenej na Twitteri doplnila, že za uplynulý deň zadržali dvoch prevádzačov a na Slovensko vrátili 95 osôb.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM