han Šport Ostatné športy

ŠKODA! Vlhovej nevyšiel útok na zlatý hetrik v nočnom slalome: Raduje sa Shiffrinová! FOTO

Nie vždy to vyjde! Reč je o lyžiarke Petre Vlhovej, ktorá mala na dosah tretí triumf v rade na populárnom kopci v rakúskom Flachau. Nakoniec skončila štvrtá.

Ilustračný obrázok k článku ŠKODA! Vlhovej nevyšiel útok na zlatý hetrik v nočnom slalome: Raduje sa Shiffrinová! FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vlhová štartovala ako dvojnásobná obhajkyňa víťazstva na prestížnom podujatí pod umelým osvetlením. V rokoch 2019 i 2020 t­riumfovala s dvojkou a rovnaké číslo si vyžrebovala aj tentoraz.

Bolo to vyrovnané

Po 1. kole Liptáčka figurovala na tretej priečke. V rakúskom Flachau zaostávala iba o 14 stotín sekundy za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou, priebežne druhá bola Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,08 s). V prvom kole za hustého sneženia si strážila stopu, chýbalo jej však čosi z dynamiky, keď jej agresívny štýl príliš nesedel v týchto podmienkach.

Nakoniec štvrtá

Druhé kolo sa takisto nieslo v hustom snežení a Petra si, žiaľ, pohoršila oproti prvému kolu ešte o jednu priečku. V utorňajšej súťaži zaostala za víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o 62 stotín sekundy. Druhá skončila domáca Rakúšanka Katharina Liensbergerová (+0,19 s) a tretia bola Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,43 s).

Slová Petry

„Pocit som mala dobrý, ale žiaľ, ale v druhej a tretej vlne som musela zabrzdiť. Konkurencia je silná a len minimum chýb ma stojí víťazstvo. Riskovala som ,ale dnes to na víťazstvo nestačilo,“ povedala Vlhová pre RTVS po pretekoch.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM