han Zo zahraničia

Slová nemeckého odborníka vlievajú NÁDEJ: Koronavírus sa mení na bežnú CHRÍPKU!

Strach ani paniku nemajú, maximálne rešpekt. Reč je o nemeckých lekároch na JIS-kách, kde sa prípadnej štvrtej vlny pandémie nedesia.

Ilustračný obrázok k článku Slová nemeckého odborníka vlievajú NÁDEJ: Koronavírus sa mení na bežnú CHRÍPKU!
Zdroj: www.ztg-nrw.de , www.pixabay.com

Prezident nemeckej Asociácie intenzívnej a urgentnej medicíny Gernot Marx predpovedá miernejší priebeh ďalšej vlny ochorenia COVID-19. Podmieňuje to zaočkovanosťou, ktorá je v Nemecku na slušnej úrovni. Informuje o tom český spravodajský portál novinky.cz.

Ako sa zdá podľa vyjadrenia profesora Marxa, v Nemecku sa na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) najbližšej vlny koronavírusu neboja. „Máme rešpekt, ale žiadny strach a rozhodne nás nezachvátila panika,“ podotkol Marx v rozhovore pre denník Handelsblatt a pripomenul, že štvrtá vlna bude úplne iná ako tie predchádzajúce.

Menej pacientov

Podľa všetkého to v Nemecku bude vyzerať oveľa miernejšie ako pred niekoľkými týždňami, kedy nákaza vyčíňala vo veľkom. Momentálne sa na JIS-kách nachádza približne 500 pacientov. „Pacienti s covidom budú končiť na intenzívke, ale nebudú to také vysoké počty ako v čase najsilnejšieho úderu koronavírusu,“ podotkol Marx.

„Situácia bude rovnaká ako v prípadoch chrípky. Aj počas chrípkovej epidémie končia niektorí nakazení na JIS-ke. Koronavírusu sa z nášho pohľadu stáva bežnou chrípkou,“ uviedol profesor.

Treba sa očkovať

To, aká bude jeseň a zima, bude závisieť na tom, aká bude zaočkovanosť. Čím viac ľudí dostane vakcínu ako tvrdí Marx, situácia s pandémiou bude voľnejšia. „S mierou zaočkovania okolo 85 percent sa podľa mňa zaobídeme bez akýchkoľvek opatrení,“ doplnil nemecký odborník, ktorý odporúča naďalej nosiť v uzavretých priestoroch rúška, dodržiavať odstupy a nechať sa testovať.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM