han Magazín

Smutná správa: Zomrel herec známy ako major Maisner či otec z Diskopríbehu!

Obľúbený český herec Ladislav Potměšil (†75) skonal v pražskej nemocnici po tom, čo roky bojoval so zákernou chorobou.

Ilustračný obrázok k článku Smutná správa: Zomrel herec známy ako major Maisner či otec z Diskopríbehu!
Zdroj: www.tvnova.cz/blesk

Informáciu o smrti potvrdil českému Blesku hercov syn Jan.

„Tatínek zomrel dnes ráno v spánku v nemocnici Motol. Posledné roky veľmi trpel a rád by som sa poďakoval všetkým doktorom a sestričkám, ktorí sa o neho skvele starali, hlavne v posledných dňoch,“ povedal syn Jan.

Populárny umelec bol od roku 2016 neustále u lekároch alebo v nemocniciach. Mohla za to rakovina, ktorú Potměšilovi našli na stavci. Presnejšie išlo o nádor. Neskôr podstúpil niekoľko operácii a celkovo s touto zákernou chorobou bojoval trikrát. Naposledy mu napadla kosti.

Kde všade hral?

Ladislav bol hviezdou kultového filmu Diskopríběh, ktorý mal dve časti. Tam stvárnil otca Horáčka. Zahviezdil aaj ako predstaviteľ majora Maisnera z trilógie Byl jednou jeden polda. Účinkoval aj v seriáloch Hospoda, Ordinácia v ružovej záhrade či Cesty domov. Známy je aj jeho hlas, ktorý využívali v dabingovom prostredí. Stvárnil napríklad Klingera z amerického seriálu MASH.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM