han Zo Slovenska

Spoznali sme najlepšiu NEMOCNICU za rok 2021: Ktoré TRI sa držia na vrchole už roky?

Víťaz je jasný už štvrtý rok po sebe! Aj tentoraz sa na prvom mieste hodnotenia, ktoré vypracoval Inštitút pre ekonomické a sociálne otázky (INEKO), umiestnila nemocnica z tohto krajského mesta.

Ilustračný obrázok k článku Spoznali sme najlepšiu NEMOCNICU za rok 2021: Ktoré TRI sa držia na vrchole už roky?
Zdroj: Dnes24/Milan Hanzel

Ako uvádza INEKO na sociálnej sieti, ocenenie Nemocnica roka 2021 získali Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica a Nemocnica AGEL Košice-Šaca.

Ako sa hodnotí?

Ocenenie nemocníc inštitútom INEKO podľa vybraných ukazovateľov kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, operačných skúseností lekárov, náročnosti diagnóz, spokojnosti pacientov, hospodárenia a transparentnosti za obdobie 2017 – 2020. Hodnotené nemocnice museli prejsť kvalifikačnými kritériami komplexnosti (poskytovanie zdravotnej starostlivosti v základných odbornostiach) a dostatočnej veľkosti vzorky pri sledovaných ukazovateľoch. Uvádza to webová stránka kdesaliecit.sk.

Váha hodnôt sa so vzdialenejším rokom znižovala. Nemocnice boli pre účely hodnotenia rozdelené do dvoch kategórií, pričom každé kategória bola hodnotená samostatne.

Na čele nič nové

„Ide o štvrtý triumf Rooseveltky v rade. Druhé a tretie miesto v hodnotení vybraných ukazovateľov kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, operačných skúseností lekárov, náročnosti diagnóz, spokojnosti pacientov, hospodárenia a transparentnosti obhájili v kategórii štátnych "univerzitiek a fakultiek“ Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok – fakultná nemocnica a Univerzitná nemocnica Martin. Zaujímavosťou je, že ružomberská nemocnica neskončila počas doterajších siedmich ročníkov hodnotenia horšie ako tretia a martinská bola len dvakrát mimo prvej trojky," informuje INEKO.

Všeobecné nemocnice

„V kategórii ostatných všeobecných nemocníc si šačianska nemocnica udržala svoju čelnú pozíciu z ostatných dvoch rokov. Striebornú priečku obsadila Ľubovnianska nemocnica, n.o., ktorá nebola počas siedmich ročníkov hodnotenia nikdy horšia ako druhá, pričom si štyrikrát odniesla najvyššie ocenenie,“ dodáva INEKO.

Nováčikom medzi tromi najúspešnejšími všeobecnými nemocnicami je Nemocnica AGEL Komárno. „Na treťom mieste vystriedala spišskonovoveskú nemocnicu zo siete Nemocnice Svet zdravia, ktorá tento rok klesla v rebríčku o štyri priečky,“ píše Inštitút pre ekonomické a sociálne otázky.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť TU.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM