han Politika

Matovič opäť PERLIL: Myslia, že seno žeriem a rypáky im klepnú naprázdno!

Minister financií Igor Matovič sa v stredu (15. 12.) znovu vyznamenal na sociálnych sieťach, keď napísal dva statusy. V obidvoch poriadne exceloval!

Ilustračný obrázok k článku Matovič opäť PERLIL: Myslia, že seno žeriem a rypáky im klepnú naprázdno!
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Líder zoskupenia OĽANO a niekdajší slovenský premiér sa počas koaličného obdobia vyznamenal viacerými príspevkami na Facebooku. Dá sa povedať, že sa nimi priam preslávil. Jeho názory, postrehy a výroky už neodmysliteľne patria k jeho imidžu. Najnovšie sa uviedol hneď dvomi statusmi, ktoré okamžite „zabodovali“ na internete.

Príspevok č. 1

Minister v ňom poukazoval na to, že poslanci Sme rodina nepodporili niektoré reformy, no tie aj tak prešli. „Najkratšia cesta k predčasným voľbám je vyštvať Sme rodina z koalície. Viem, že ľudia ťahajúci nitky z úzadia už slintajú blahom pri predstave novej vládnej zostavy mafošov z Hlasu, progresívcov z PS a SaS… Ale ešte budú musieť chvíľku počkať,“ znelo Matovičovom v statuse.

„Slintali, keď štvali proti Sputniku, bez ohľadu na životy ľudí a mysleli si, že pádom vlády sa dostanú k hrantu. Slintali pri každom potknutí sa koalície a slintajú aj teraz. Úlohou tých, ktorí by túto zostavu považovali za cestu do pekla, je urobiť všetko, aby im rypáky klepli naprázdno,“ zakončil svoj prvý stredajší príspevok.

Príspevok č. 2

Neprešlo veľa času a bývalý premiér zavesil na Facebook druhý príspevok. Tentoraz sa venoval Národnému kultúrnemu a kongresovému centru (NKKC) a tomu, že by malo vzniknúť na Trnavskom mýte v Bratislave. „Pozerám ako puk a čo nevidím… Výber vraj robilo občianske združenie zložené z ľudí, ktorí si ešte u Pellegriniho vylobovali 60 miliónov na ich "projektík“ kongresového centra v Istropolise," uviedol člen OĽaNO v druhom príspevku.

Aj to malo pokračovanie: „Chlapci si zrejme myslia, že seno žeriem. To akože fakt výber z 13 lokalít majú robiť ľudia priamo previazaní na jeden z projektov? To akože fakt sa máme tváriť, že je normálne, že vybrali sami seba?“

Na samý záver si nechal hlavné „perličky“. „Tak takto. Utrite si zobáky, zbytočne ste nadprácu robili. Váš výber si strčte kam chcete. A ak raz nejaké centrum bude, tak jeho výber bude robiť cez transparentnú verejnú súťaž štát a žiaden záujemca sa okolo komisie ani len nešuchne,“ zakončil Matovič.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM