Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Ste inšpiráciou PRE CELÝ SVET, odkázal Zelenskyj Mile Kunis a jej manželovi, FOTO

Mila Kunis a Ashton Kutcher vyzbierali pre Ukrajinu desiatky miliónov dolárov. Volodymyr Zelenskyj im poďakoval formou videohovoru.

Ilustračný obrázok k článku Ste inšpiráciou PRE CELÝ SVET, odkázal Zelenskyj Mile Kunis a jej manželovi, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Telegram

K pomoci vojnou zasiahnutej Ukrajine sa pridávajú okrem krajín aj bežní ľudia, veľké značky, organizácie či známe tváre. Ruskú inváziu odsúdilo už mnoho osobností z rôznych oblastí.

Hviezda s ukrajinskými koreňmi

Veľmi aktívnymi sú v tejto oblasti aj herecký manželský pár Mila Kunis a Ashton Kutcher. Peniaze pre Ukrajincov v núdzi začali zháňať už krátko po vypuknutí konfliktu, pričom o stave zbierky pravidelne informujú na sociálnych sieťach.

Pre slávnu herečku má táto charitatívna iniciatíva aj osobný rozmer. Mila Kunis sa narodila na juhozápade Ukrajiny v meste Černovice. Do USA sa jej rodina presťahovala, keď mala sedem rokov. V jednom z prvých videí, ktoré manželia zverejnili v súvislosti so zbierkou, uviedla: „Vážim si všetko, čo mi USA umožnili, milujem túto krajinu. Nikdy som však nebola pyšnejšia na to, že som Ukrajinka, nezabúdam na svoje korene.“

Desiatky miliónov dolárov

Hollywoodsky pár spustil kampaň s cieľom získať 30 miliónov dolárov pre Flexport.org a Airbnb.org, čo sú podľa nich „organizácie, ktoré aktívne na mieste poskytujú okamžitú pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú.“

Suma sa na ich prekvapenie rýchlo vyšplhala na 35 miliónov dolárov a dostala sa aj do pozornosti ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Zelenskyj ďakuje

Ukrajinský líder zverejnil na Twitteri fotku, ktorá zachytáva jeho videohovor so slávnymi manželmi. Zelenskyj im za ich aktivitu poďakoval. Zdôraznil, že Ashton a Mila boli medzi prvými, ktorí zareagovali na ukrajinský smútok. Dodal, že sú inšpiráciou pre celý svet.

„Ashton Kutcher a černovská rodáčka Mila Kunis boli medzi prvými, ktorí zareagovali na náš smútok a už vyzbierali 35 miliónov dolárov na pomoc utečencom z Ukrajiny. Som ohromený ich hĺbkovými znalosťami o situácii a tým, ako vážne to myslia.“ napísal prezident na Instagrame.

Mila a Ashton sa spolu prvý raz objavili v sitcome Tie roky sedemdesiate, kde si zahrali pár. V reálnom živote sa však stali partnermi až o mnoho rokov neskôr. Manželmi sú od roku 2015 a majú spolu dve deti.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM