MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Ktoré slovo sme najčastejšie vyhľadávali na internete?

Uhádnete, čo v minulom roku najviac zaujímalo ľudí na Slovensku, keď si otvorili internetový prehliadač? Súvisí to s pandémiou, ale koronavírus to nie je.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Ktoré slovo sme najčastejšie vyhľadávali na internete?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Nie, koronavírus nie je najvyhľadávanejšie slovo minulého roka. Ľudia na Slovensku mali oveľa praktickejšie problémy, ktoré sa snažili vyriešiť aj s pomocou internetu. Do vyhľadávača najčastejšie naťukali slovo súvisiace s domácim vyučovaním detí.

Víťaz je Edupage

Prepuknutie koronavírusovej pandémie a následný lockdown zásadne ovplyvnili aj spôsob využívania internetu na Slovensku. Český portál novinky.cz uvádza podrobnosti na základe informácií správcu slovenskej národnej domény SK-NIC.

„Najvyhľadáva­nejším slovom na Slovensku bol v roku 2020 názov školského informačného portálu Edupage,“ píšu novinky.cz.

Každý, kto má doma starších školákov a musel spolu s nimi zvládať vyučovanie online, určite vie, o čom je reč.

„Edupage slúži napríklad na komunikáciu učiteľov s rodičmi, na zadávanie úloh a za normálnych okolností poskytuje informácie o školskom rozvrhu, dochádzke a klasifikácii žiakov,“ približuje český portál.

Kvások aj vírus

Do online vyučovania sa minulý rok zapojilo viac ako 80 percent žiakov na Slovensku. Zvyšným školákom online vyučovanie neumožnila škola, alebo nemali doma internet. Prvý stupeň základných škôl mal možnosť sa aspoň pár mesiacov vzdelávať klasicky.

Mnoho ľudí na Slovensku si domáci lockdown krátilo aj pečením domáceho chleba z kvásku. Dokazuje to fakt, že práve slovo „kvások“ patrilo tiež medzi najvyhľadávanejšie v rámci slovenského internetu.

Verejnosť neprestali zaujímať ani informácie v súvislosti s prebiehajúcou pandémiou. „Koronavírus Slovensko“ patrilo v minulom roku medzi top vyhľadávané výrazy. Ak Slováci hľadali na internete nejaké návody, tak najčastejšie chceli vedieť, ako si ušiť rúško.

„Minulý rok tiež na Slovensku výrazne stúpol záujem o telefonovanie cez internet a videohovory,“ dodávajú novinky.cz. V čase domácej izolácie sa z toho stala priam nevyhnutnosť

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM