MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Náš kamionista šoféroval spitý pod obraz boží

Francúzski policajti museli opäť riešiť problém so slovenským vodičom kamióna. Tentokrát to bol klasický slovenský hriech - alkohol za volantom. Ale kedy!

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Náš kamionista šoféroval spitý pod obraz boží
Zdroj: Facebook.com/Sudouest.fr Dordogne

Francúzi sú na slovenské pomery dosť benevolentní, čo sa týka alkoholu za volantom. V krajine so silnou vinárskou kultúrou môžete bez obáv šoférovať, aj keď ste si pred tým dali nejaký ten pohárik.

Dôležité je pri dychovej skúške neprekročiť hranicu 0,25 mg alkoholu v dychu. V prepočte to predstavuje 0,52 promile, čo už na Slovensku predstavuje mastnú pokutu. A predsa to niekomu nestačí… alebo práve preto?

Podozrivá jazda

Alkohol by mal byť absolútne tabu najmä pre profesionálnych vodičov. O to viac prekvapí prípad slovenského šoféra, o ktorom píše francúzsky portál radioscoop.com.

„Policajti z Dagneux zastavili slovenského vodiča kamióna po tom, ako na neho dostali hlásenie od diaľničnej cestnej hliadky,“ informuje radioscoop.com.

Hliadka si všimla, že slovenský kamión ide veľmi zvláštnym spôsobom, ktorý neveštil nič dobré. „Vozidlo prechádzalo z pruhu do pruhu systémom cik-cak.“ Bolo jasné, že vodič je buď opitý, alebo má mikrospánok. Ale za bieleho dňa?

Spitý pod obraz

Za kamiónom okamžite vyrazili privolaní policajti. Zastavili ho na francúzskej diaľnici A42 a vodičovi dali fúkať. Výsledok ich poriadne šokoval.

„Slovenský vodič mal 1,2 mg alkoholu v krvi (2,5 promile), čo je jasne nad povolený limit,“ píše radioscoop.com.

Nemenej prekvapivá je aj hodina, kedy kamionistu zastavili. Bolo to za bieleho dňa o štvrtej popoludní. „Policajti mu okamžite zadržali vodičský preukaz a kamión odstavili,“ dodáva francúzsky portál.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM