Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Sestry pochovali svojho otca. Šokované po rokoch zistili, že žije!

Muž, o ktorom si mysleli, že je mŕtvy, sa po troch rokoch objavil v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Sestry pochovali svojho otca. Šokované po rokoch zistili, že žije!
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Neuveriteľný príbeh zažili dve sestry, ktoré pred tromi rokmi v Sečovciach (okr. Trebišov) pochovali svojho otca. Po takom dlhom čase totiž zistili, že ich otec v skutočnosti žije, a leží v nemocnici v Prahe! Informoval o tom spravodajský portál tn.nova.cz.

Mysleli si, že je mŕtvy

Lenka Pencáková, ktorá žije v Prahe, a jej sestra z Belgicka, sa v roku 2018 dozvedeli o úmrtí otca, ktorého roky nevideli. Keď prišli do pohrebného ústavu v českom hlavnom meste, ukázali im kópiu občianskeho preukazu otca, ale telo nevideli. Údajne bolo v zlom stave.

Po kremácii a pohrebe previezli urnu na Slovensko a uložili ju do rodinnej hrobky. „My sme žili v tom, že je tri roky mŕtvy," uviedla pre český portál jedna zo sestier.

Po troch rokoch ale zistili, že je všetko inak. Tento rok sa ženám ozvala polícia, že v pražskej nemocnici leží pacient, ktorý mal byť „mŕtvy“ už tri roky a potrebujú urobiť testy DNA. Identita sa potvrdila, muž v nemocnici je ich otec.

Ukradli mu identitu

Ako sa ukázalo, pred rokmi nenahlásil stratu občianskeho preukazu. Niekto sa za neho začal vydávať a s jeho identitou aj zomrel. Skutočný majiteľ dokladu a otec Lenky Pecákovej netušil, že ho pochovali. Momentálne je v liečebni dlhodobo chorých.

V hrobke v Sečovciach je teda uložená urna neznámeho muža. Česká polícia teraz zisťuje, o koho vlastne ide, a či niekto pochybil pri stotožňovaní zosnulého.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM