MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Šokujúca drzosť vodiča, ktorý zabil a ušiel

Francúzski policajti riešia prípad naozaj mimoriadne nehorázneho slovenského šoféra, ktorý spôsobil smrteľnú dopravnú nehodu. Následne potupne utiekol.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Šokujúca drzosť vodiča, ktorý zabil a ušiel
Zdroj: Facebook.com/TVA Nouvelles

Dopravná nehoda s následkom smrti je mimoriadna tragédia, ale ešte horšie je, ak po nej vinník zbabelo a hlúpo utečie. Presne takto sa zachoval nemenovaný slovenský vodič, ktorý už dlhšie žije vo francúzskom meste Orne. Policajti už o ňom vedeli dávnejšie.

Útek pešo

Smrteľná nehoda sa stala ešte v piatok 2. apríla na francúzskej ceste D388. Portál miestneho francúzskeho rádia Sweet FM informuje, že pri nej zahynul 50-ročný muž. Vinníkom bol vodič slovenskej národnosti, ktorý riskantne predbiehal iné auto a spôsobil čelnú zrážku. Následne sa zachoval ako čistý zbabelec.

„Vinný vodič slovenskej národnosti žijúci v Orne sa chcel zbaviť zodpovednosti, a tak z miesta nehody ušiel pešo cez polia,“ uvádza portál.

Nevedno, či sa aspoň pokúsil poskytnúť obeti dopravnej nehody prvú pomoc. Nohy na plecia vzal spolu so svojím spolujazdcom. Utekalo sa im asi dobre, lebo obaja vyviazli bez zranení. Ťažko však povedať, na čo sa vinník spoliehal, keďže na mieste zostalo jeho havarované auto. Policajti ho rýchlo chytili a strčili do cely.

Bez papierov

Slovák isto dobre vedel, prečo uteká kadeľahšie. Nielen že spôsobil smrteľnú nehodu, ale ešte k tomu jazdil na falošný vodičák, a to nie prvýkrát. V minulosti už za to bol trestaný.

„Muž už v minulosti predložil falošné dokumenty, a to v rokoch 2018 a 2019, za čo bol odsúdený na dva mesiace nepodmienečne,“ približuje Sweet FM.

Aj to bol dôvod, prečo ho prokurátor rovno posadil do policajnej cely, kde bude čakať na predvedenie pred sudcu 19. apríla. Tentokrát môže dostať viac ako len pár mesiacov. Čelí obvineniu z neúmyselného zabitia a šoférovania bez platného vodičského oprávnenia.

Ilustračné foto

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM