Regióny

Teploty už výrazne klesajú: Na severovýchode Slovenska namerali -18 °C!

Meteorológovia z SHMÚ zvýšili výstrahu pred nízkymi teplotami pre tri okresy na severovýchode Slovenska. Kde hrozí -21 °C?

Ilustračný obrázok k článku Teploty už výrazne klesajú: Na severovýchode Slovenska namerali -18 °C!
Zdroj: TASR/František Iván

Táto noc bude mimoriadne chladná najmä na severe a severovýchode Slovenska. Výstraha 2. stupňa pred nízkymi teplotami je vydaná pre okresy Medzilaborce, Humenné a Snina.

„Aktuálne sme už na stanici Habura na severovýchode namerali –18 °C, pričom k tejto hodnote majú blízko aj lokality Novoť, Zuberec, Huty, Rabča a Zboj,“ informoval SHMÚ.

Teplota ešte môže podľa meteorológov trochu klesať. „Ojedinele sa môže ochladiť aj na –20 °C, no tieto hodnoty sú už blízko možností vzduchovej hmoty. Navyše v priebehu noci na väčšine územia oblačnosť postupne pribudne, čím sa zastaví aj pokles teploty (naopak, pod oblačnosťou sa oteplí),“ uvádza SHMÚ.

Prečítajte si tiež

„Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,“ varujú meteorológovia.

Tuhé mrazy do –16 °C môžu očakávať v noci z utorka na stredu 22. decembra očakávať aj okresy Banská Bystrica, Brezno, Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves, celý Žilinský kraj a pre Prešovský kraj s výnimkou okresov Prešov a Vranov nad Topľou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM