Monika Hanigovská Správy

Autistický Tiborko VYPADOL z okna špeciálnej školy! Mama je z prístupu vedenia ZHROZENÁ!

Autistický chlapec skončil v nemocnici so zlomenými rukami, panvou a rebrami. Kde bola učiteľka a čo robila práve vtedy asistentka?

Ilustračný obrázok k článku Autistický Tiborko VYPADOL z okna špeciálnej školy! Mama je z prístupu vedenia ZHROZENÁ!
Zdroj: szsimasarykova.edupage.org

Nešťastná udalosť sa odohrala v špeciálnej škole na Masarykovej ulici v Prešove. Autistický chlapček vypadol z druhého poschodia tamojšej školy, pričom padal približne zo 6 metrovej výšky. Informuje o tom portál Čas.sk. Je pravdepodobné, že chlapček mohol skončiť ešte horšie, no našťastie dopadol na trávu. Čo sa stalo?

Učiteľka ho nechala bez dozoru?

„Malý Tiborko má autizmus a školu navštevuje 4. rok. Učiteľka ho včera nechala samého, on cez nezamknuté okno vypadol von, skončil v nemocnici so zlomenými rukami, panvou a rebrami,“ povedala matka chlapčeka Dominika (30). Tá chce zažalovať školu.

Odbehla si na toaletu

Riaditeľka školy Hedviga Tomášová opísala, ako k neštátnej udalosti prišlo: „V triede bola jedna učiteľka, asistentka a dve deti. Učiteľka odbehla na toaletu. Asistentka práve čosi ukazovala druhému dieťaťu, Tiborko sa hral s puzzle asi tri metre od okna. Zrazu sa vychytil k oknu, ktoré bolo pootvorené na vetračku. Také deti dokážu mať veľkú silu, takže ho vytrhol. Asistentka bežala za ním, ale už mu nestihla zabrániť v skoku. Sama sa pritom poranila, lebo sa narazila o otvorené okno je PN.“

Tiborko je už z nemocnice doma. No ako informoval portál noviny.sk, matka aj jej svokra, sú z prístupu školy zhrozené.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM