Magazín

Topmodelka Simona Krainová chce pripraviť synov na všetko: Strieľali, pochodovali a boli o hlade

Nedajte sa pomýliť peknými tváričkami. Synovia známej topmodelky si skúsili tvrdé bojové podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Topmodelka Simona Krainová chce pripraviť synov na všetko: Strieľali, pochodovali a boli o hlade
8
Galéria

Simona Krainová sa rozhodla, že svojich synov Maxa (11) a Bruna (9) pripraví na všetko, čo môže priniesť sám život. Známa Češka ich prihlásila do kurzu prežitia a svoje dôvody a dojmy opísala na Instagrame.

„Chápem, že každá generácia je iná, ale chceli sme chlapcom poskytnúť iný pohľad na život a nechať ich pochopiť, že akýkoľvek život sa môže rýchlo meniť. Je potrebné byť pripravený na čokoľvek, aspoň sa o to pokúsiť,“ vysvetlila.

No zároveň si zaspomínala na cvičenia v školách, ktoré pripravovali žiakov na mimoriadne situácie: „Mali sme rôzne branné cvičenia, stanovali sme, opekali v lese slaninu, sekali drevo na táborák, robili sme veci, o ktorých sa dnešnej generácii prikovanej k displejom ani nezdá.“

Čo všetko si vyskúšali?

Jej synovia majú za sebou výučbu topografie a navigácie, prácu s mapou a buzolou, súradnicami v medzinárodnom formáte MGRS, pochod podľa azimutu, výuku prvej pomoci, simuláciu napadnutia, a zoznam je ešte dlhší.

„Absolvovali streleckú prípravu. Zažili tiež „deň hladu“… po 24 hodín bez jedla si za odmenu pripravili pstruhov. Učili sa strieľať – bezpečnosť, postoj, držanie, mierenie. Majú za sebou niekoľkokilometrové pochody, museli strážiť nepriateľa, stavať tábor, riešiť bezpečnosť, pripraviť jedlo a filtrovať vodu,“ vymenovala aktivity, ktoré si vyskúšal Max aj jeho mladší brat Bruno.

„Myslím si, že chlapci sa vrátia úplne „rozbití“, ale dúfam, že šťastní. Verím, že niektoré veci si uvedomia a možno aj prehodnotia,“ dodala na záver známa Češka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Dopriali by ste všetkým deťom takéto aktivity?

áno 77.7%
nie 22.3%

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM