han Magazín

Skupina Desmod vyrazila dych fanúšikom: ROZPAD po 23 rokoch! Je to kvôli Kulymu?

Populárna a uznávaná slovenská kapela Desmod už nebude fungovať v pôvodnom zložení. Čo je za náhlym koncom jednej z najúspešnejších skupín slovenskej histórie?

Ilustračný obrázok k článku Skupina Desmod vyrazila dych fanúšikom: ROZPAD po 23 rokoch! Je to kvôli Kulymu?
Zdroj: Instagram.com/desmod.sk

Kapelníci z Nitry šokovali hudobnú verejnosť v piatok, keď sa na ich Facebooku objavila správa, že niektorí členovia skupiny sa rozhodli ísť vlastnou cestou.

„V pondelok sa na Slovensku začali diať zmeny a uvoľnili sa niektoré opatrenia. Zmeny neobišli ani našu kapelu. Predstavy o jej budúcnosti sa medzi nami začali rozchádzať a tak sa niektorí členovia (Synči, Duško, Martin) rozhodli kráčať svetom hudby inou cestou,“ uvádza Desmod na sociálnej sieti.

„Bolí to, ale rešpektujeme ich rozhodnutie,“ píše sa v príspevku.

Čo sa stalo?

Na túto otázku by chceli spoznať odpovede mnohí fanúšikovia. Podľa portálu www.čas.sk sa pod rozpad Desmodu podpísali konflikty a nezhody členov zoskupenia. „V kapele sa vyskytol závažný problém, od ktorého sa rázne dištancujeme a v ktorom sme už nevládali byť ako rukojemníci. Rozhodli sme sa preto, že ďalej už nemá zmysel pokračovať v ceste ilúzie, kde jednotlivec nadobudol pocit všemocnosti,“ cituje Nový čas slová Dušana Minka, Martina Cibulku a Riša Synčáka.

Udalosti na Slovensku

Údajne bola problémom komunikácia lídra a speváka kapely Mária Kuly Kollára. „Nechceli sme, aby to bolo takto. Aby fanúšikovia nemali chaos. Mysleli sme si, že sa stretneme a nejako dohodneme. Je pravda, že nikoho z nás táto situácia neteší, ale život ide ďalej,“ dodali členovia úspešnej skupiny, ktorá bola pohromade 23 rokov.

Slová Kulyho

Čo na to samotný Kuly? „Desmod vždy fungoval a funguje na rovnosti hlasov každého člena a normálnom hlasovaní. Toľko vecí, čo mne neprešlo v kapele, sa nestalo podľa mňa žiadnemu spevákovi v žiadnej kapele,“ vyjadril sa pre čas.sk Kuly.

„Desmod značka je registrovaná na mená Kollár, Škorec, Synčák. Títo ľudia ju môžu slobodne používať. Desmod funguje normálne ďalej, zostali v ňom najdlhšie hrajúci a spoluzakladajúci členovia – ja a Janko Škorec,“ dodáva spevák.

„A čo sa týka komunikácie? Správu na Facebook napísal človek, ktorému sa neviem dovolať ani dopísať už vyše týždňa. Ťažko sa komunikuje, keď si vás niekto nechce vypočuť,“ uzavrel Mário Kollár alias Kuly.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aj toto stojí za prečítanie:

Zdravíme všetkých fans 😉✌️ V pondelok sa na Slovensku začali diať zmeny. Uvolnili sa niektoré opatrenia. Yessss....

Posted by DESmod on Thursday, April 22, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM