han Správy Zo zahraničia

Tu už idú všetky žarty bokom: Tejto európskej krajine hrozí tretí LOCKDOWN!

Predstavitelia tohto štátu v nedeľu sprísnili pohraničné kontroly v snahe zamedziť zhoršovaniu epidemiologickej situácie, aby sa vyhli už tretiemu lockdownu.

Ilustračný obrázok k článku Tu už idú všetky žarty bokom: Tejto európskej krajine hrozí tretí LOCKDOWN!
Zdroj: www.pixabay.com

Rovnaká požiadavka sa už od polovice januára uplatňuje v prípade ľudí prichádzajúcich z krajín mimo EÚ. Cestujúci prichádzajúci do Francúzska z iných štátov EÚ prostriedkami pozemnej dopravy vrátane pendlerov sa zatiaľ negatívnym testom preukazovať nemusia.

Asi sa mu nevyhnú

Hlavný zdravotnícky poradca pre COVID-19 Jean-François Delfraissy sa v nedeľu vyjadril, že pravdepodobne bude potrebné v krajine zaviesť tretí lockdown. Dôvodom je cirkulácia nových, nákazlivejších variantov koronavírusu. „Ak nepritvrdíme opatrenia, od polovice marca sa budeme nachádzať v extrémne ťažkej situácii… Budeme zrejme potrebovať ďalší lockdown,“ povedal Delfraissy pre televíziu BFM.

Zdôraznil, že situácia je nepriaznivá a že politici by mali prijať príslušné rozhodnutia už v najbližších dňoch.

Nový lockdown nevylučuje ani minister zdravotníctva Oliver Véran, ak neprinesú dostatočné výsledky súčasné opatrenia vrátane zákazu nočného vychádzania. Hovorca vlády Gabriel Attal sa pre televíziu France 3 vyjadril, že „na stole sú všetky možnosti“.

Už sa očkuje

Vo Francúzsku počas zhruba štyroch týždňov očkovacej kampane podali minimálne jednu dávku vakcíny už zhruba miliónu ľudí. Vláda chce do konca júna zaočkovať 15 miliónov obyvateľov.

Za posledný deň pribudlo vo Francúzsku 23 924 nových infekcií a 321 úmrtí. V nemocniciach je 25 800 ľudí, z toho 2 900 na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM