Magazín

Turistke na Hvare zamrzol úsmev: Príď sa pozrieť, aký si CHUDOBNÝ!

Chcela si užiť známy ostrov, no čoskoro zistila, že nemá na to! Ana si nemohla dovoliť večeru či výlet loďou.

Ilustračný obrázok k článku Turistke na Hvare zamrzol úsmev: Príď sa pozrieť, aký si CHUDOBNÝ!
8
Galéria

Chorvátsko rozdelilo dovolenkujúcich na dva tábory. Zatiaľ, čo niektorí nedajú na „slovenské more“ dopustiť, iní poukazujú na zdražovanie. Najnovšie si servítku pred ústa nedala ani istá Ana Marija Bagdal, ktorú cituje chorvátsky denník Jutarnji list.

„Ak si myslíš, že si bohatý, že máš normálny plat, že máš nadpriemerný plat, stačí sa prísť pozrieť na Hvar. Si doslova chudobný,“ vraví turistka na TikToku.

Večera za 80 eur

Mladá Srbka síce dovolenkuje v hoteli s plnou penziou, ale okolité ceny ju v meste prekvapili a škrtli jej plány. „Viem, že som na Hvare chudobná,“ zamyslela sa vo videu. Ana poukázala na to, že v tamojších reštauráciách nenájdete večeru pre dvoch za menej ako 70 až 80 eur.

A nepotešila ani milovníkov zážitkov či zábavy: Výletná loď stojí podľa jej slov minimálne 90 eur, ceny koktailov sa pohybujú od 9 eur vyššie. Turistka však vyzdvihuje pláže a okolitú prírodu.

Ana svoje precitnutie z cien opísala na tamojšej pláži. „Práve meditujem, aby som samú seba presvedčila, že všetko nie je len o peniazoch a že je jedno, že nemám peniaze na výlet loďou, a že je absurdné platiť 40 eur za tanier mäkkýšov a že stačí ľahnúť si na skaly pod olivovníkom a hrýzť šišky, ktoré som ukradla z raňajok. Dovolenka na Hvare je len pre tých, čo sú bohatí, vtedy nemusíš ležať na kameni,“ poznamenala zase na svojom Instagrame.

Raj len pre bohatých?

Podobné rozčarovanie zažili aj iní dovolenkári, ktorí reagovali na jej video. „Áno, Hvar je destinácia len pre bohatých. Mám priemerný plat 2000 eur, napriek tomu, je to tam pre mňa príliš drahé,“ napísal jej jeden z komentujúcich.

Ozval sa aj Luda, ktorý sa vo videu našiel: „Áno, práve teraz som na Šolti (ostrov pri Splite – poz. red.), ktorý je lacnejší ako Hvar a opäť si uvedomujem, že som vlastne chudák.“

„Na Hvar idete len vtedy, ak pre vás cena nie je dôležitá,“ reagoval Danijel. „Hvar a Korčula boli vždy drahé,“ odkázal jej ďalší sledujúci. Podobne zareagovala aj Lucia: „Tak prečo ideš na Hvar?… Hvar bol vždy ostrov pre bohatých, nie je pre teba.“

Valentin jej zase poradil, aby si vybrala chorvátsky ostrov, ktorý sa nachádza v severnej časti Jadranského mora, konkrétne v Kvarnerskom zálive: „Nabudúce si vyberte ostrov Lošinj, najkrajší chorvátsky ostrov, sú tam normálne ceny.“

Mohlo by vás zaujímať:

FOTO: Ana sa posťažovala, že je na Hvare všetko pridrahé
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM