Monika Hanigovská Lifestyle

Účes „na Jágra“ je späť! Tróni na hlavách Rihanne, Billie Eilish, či Irine Shayk, FOTO

A je tu zase! Účes mullet sa opäť vracia na scénu! Pozrite sa, ako sa začína medzi nami čoraz viac udomácňovať.

Ilustračný obrázok k článku Účes „na Jágra“ je späť! Tróni na hlavách Rihanne, Billie Eilish, či Irine Shayk, FOTO
Zdroj: instagram.com/mullet.monday , instagram.com/hockeyfiendz

Milovali sme ho, aj nenávideli. Reč je o účese s názvom mullet. Tento vlasový strih, bol horúcou vychytávkou najmä v 80. rokoch. O čosi neskôr neobišiel ani Slovensko a Česko, pričom svoju stálu základňu má u našich susedov doteraz.

Vpredu biznis vzadu zábava

Že vám to nič nehovorí? Najmä naša skôr narodená generácia si môže pamätať na tento účes, ktorý sa nedal prehliadnuť už z pomerne veľkej diaľky. Účes „vzadu krátke, vpredu dlhé“ alebo „vpredu biznis, vzadu zábava,“ bol doménou najmä mužov. Medzi jeho najväčších priekopníkov v 90. rokoch patril napríklad slávny český hokejista Jaromír Jágr.

Článok pokračuje pod fotkou.

Dnes mullet dostáva opäť svoj druhý dych a skúšajú ho aj ženy. Účes začali nosiť známe celebrity, umelci, športovci, pričom jeho popularita naprieč svetom stále narastá. Jeho majiteľkou je momentálne barbadoská speváčka Rihanna a vyskúšali si ho aj speváčky Miley Cyrus a Billie Eilish, či napríklad známa modelka Irina Shayk.

Len na Instagrame ho nájdeme pod hastagom #mullet, #mullets, #mullethair, #mullethaircut, pričom populárna je tiež jeho upravená „jemnejšia“ forma. Tak či onak, už je medzi nami.

Možno po tom, ako sa otvoria aj naše kaderníctva, začnú sa v uliciach objavovať čoraz častejšie fanúšikovia i tohto nezabudnuteľné­ho účesu.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM