Kultúra

UTAJENÝ album Milana Lasicu: Nečakané PREKVAPENIE, o ktorom nevedela ani jeho rodina!

Smutné, ale zároveň krásne. Tak sa dá okomentovať prekvapenie, ktoré nám zanechal uznávaný umelec Milan Lasica. Známy herec a komik pred smrťou nahral album.

Ilustračný obrázok k článku UTAJENÝ album Milana Lasicu: Nečakané PREKVAPENIE, o ktorom nevedela ani jeho rodina!
4
Galéria

„Rádiá sa spojili, aby v premiére odvysielali utajený List do vetra v podaní Milana Lasicu,“ píše portál omediach.sk.

Utajený album

„Doteraz utajená skladba List do vetra v podaní Milana Lasicu spojí v stredu 1. novembra o 9.00 h Rádio Slovensko, Rádio Devín a ostatné slovenské rádiá, ktoré spoločne premiérovo odvysielajú túto novú skladbu. Tá je súčasťou projektu Básnenie, za ktorým stojí Marek Kučera,“ informovala RTVS na svojom webe.

„Na žiadosť pána Lasicu ho držali v utajení až do úplného dokončenia," uviedla PR manažérka RTVS Ivana Zečevič. Takéto želanie mal umelec ešte počas svojho života.

Ku piesni je už aj videoklip, ktorý si môžete pozrieť TU. Predstavia sa v ňom významné osobnosti českej a slovenskej kultúrnej scény.

„Milan bol veľmi introvertný, tichý človek. Väčšinou veľmi vážny a veľmi smutný, veľmi plachý. Ja sa nečudujem, že chcel, aby to zostalo v tajnosti," zaspomínala na svojho manžela herečka Emília Vášáryová.

Známe tváre

Ako dodáva RTVS: „Vo videoklipe uvidíte nielen blízkych z rodiny, ako manželku Magdu Vášáryovú, dcéru Hanu Lasicovú či jeho priateľa Tomáša Janovica, aj hereckých a umeleckých kolegov a priateľov Milana Lasicu, za ktorých atmosféru vystihol na záver piesne herec a komik Bolek Polívka.“ Český legendárny herec si na záver neodpustil slová, ktoré sú však výstižné: „Ťažko neplakať.“

Ale ešte dodal: „No, áno chlapci, je to ku.va krásne…“

Album Básnenie obsahuje 15 básní a z toho 11 naspieval Milan Lasica.

„Pilotná pieseň v sebe nesie odkaz pre blízkych, priateľov a všetkých, ktorí mali slovenského humoristu, dramatika, herca a speváka radi,“ píše sa na webe RTVS.

Nová skladba z projektu Básnenie je tak nielen holdom Milanovi Lasicovi, ale aj hudobnou poctou všetkým, ktorí nás opustili a na ktorých spomíname práve v dušičkový čas.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: YouTube.com
Zábery z utajovaného albumu Milana Lasicu
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM