Magazín

Už ste počuli o jedle, pri ktorom sa zakrýva hlava obrúskom? Pochádza z Európy a je BIZARNÉ

Už ste počuli o pokrme, pri ktorom je potrebné si zakrývať hlavu? Je možné, že vás neprekvapí len to, že recept pochádza z Európy.

Ilustračný obrázok k článku Už ste počuli o jedle, pri ktorom sa zakrýva hlava obrúskom? Pochádza z Európy a je BIZARNÉ
Zdroj: Reprofoto Reddit.com

Francúzska kuchyňa je známa makrónkami, croissantmi, palacinkami crêpe, opekanou zeleninou zmesou ratatouille, hustou rybaciou polievkou bouillabaisse či napríklad slimákmi s bylinkovým maslom. Má množstvo svetoznámych receptov, no a potom je tu mäsitý pokrm, ktorý dodnes vyvoláva vášnivé debaty.

Je to konzumácia strnádky záhradnej. Ide o veľmi drobučkého spevavca zhruba vo veľkosti vrabca. Strnádka poletuje v Európe, najmä vo Francúzsku a zimuje v Afrike.

Držané v tme a utopené v alkohole

„Nočné tvory sú držané v krytých klietkach alebo boxoch asi tri týždne, čo ich vedie k nadmernému kŕmeniu sa, pretože nerozoznajú svoje vnútorné hodiny. Strnádky sú v podstate vykrmované až do takmer trojnásobku svojej pôvodnej veľkosti a to vďaka nekonečnému pojedaniu zŕn a semien,“ opisuje portál LADBible.

Potom, čo drobučký spevavec v tme stučnie, hodia ho do nádoby naplnenej brandy, kde sa utopí a následne sa marinuje. V kuchyniach sa pokrm ešte pomerne nedávno pripravoval legálne na rôzne spôsoby. Kontroverzná delikatesa sa konzumovala celá, vrátane kostí.

Prečo si konzumácia vyžadovala obrus na hlave? Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Mal by sa takýto recept opäť vrátiť do jedálneho lístka?

áno 42.3%
nie 57.7%
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM