Monika Hanigovská Magazín

Už ste si MAPOVALI tvár? Nepekné vyrážky môžu signalizovať zle fungujúce orgány

Prekonali ste už dávno pubertu, no stále vás na tvári dokážu potrápiť vystupujúce vyrážky? Skúste si zmapovať tvár.

Ilustračný obrázok k článku Už ste si MAPOVALI tvár? Nepekné vyrážky môžu signalizovať zle fungujúce orgány
Zdroj: pixabay.com

Mapovanie tváre pochádza z čínskej a ajurvédskej medicíny. Tradičná metóda spája vyrážky na tvári so zdravotnými problémami konkrétnych orgánov. Trápia vás často nevzhľadné pupáčiky? Skúste si prezrieť tvár.

Čelo

Zvádzate často boj s čelom? Mapovanie tváre hovorí, že je spojené s tráviacim systémom, syndrómom dráždivého čreva, zlej stravy, nedostatkom spánku a zvýšenej úrovni stresu. Tip redakcie: Obmedzte mastné jedlá, cukor a alkoholické nápoje.

Obočie

Čínska medicína sa odvoláva na problémy s pečeňou. „Pečeň hrá detoxikačnú úlohu, takže toxíny z negatívnych emócií alebo zlej stravy môžu byť škodlivé pre túto oblasť tváre,“ odborný portál Healthline.

Nos

Ak si často vytláčate akné z nosa, možno máte problém s vysokým tlakom alebo s nedostatkom čerstvého vzduchu.

Líca

Akné na lícach sa spája so žalúdkom, slezinou a dýchacím systémom. Tento problém sa objavuje najmä u alergikov a fajčiarov, pretože zaťažujú pľúca častejšie.

Ústa

Vystupujú vám malé červené pupáčiky v okolí úst? „Ústa symbolizujú žalúdok a hrubé črevo. Akné v tejto oblasti môže byť príznakom žalúdočných vredov alebo častej konzumácie surovej alebo studenej stravy,“ informuje na záver Healthline.

Brada

Čeľusť a brada sa spájajú so žalúdkom a hormonálnym i reprodukčným systémom. No pozor, niektoré ženy sa sťažujú na nevábne červené bodky v tejto oblasti práve počas menštruácie alebo stresu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM