Monika Hanigovská Cestovanie

Cestovať z Košíc do Bratislavy lietadlom cez Viedeň? A prečo NIE! Vyjde to len PÁR eur, VIDEO

Oplatí sa cestovať z Košíc do Bratislavy lietadlom cez Viedeň? Vyzerá to tak, že je to najrýchlejší a najlacnejší spôsob dopravy z východu na západ našej krajiny.

Ilustračný obrázok k článku Cestovať z Košíc do Bratislavy lietadlom cez Viedeň? A prečo NIE! Vyjde to len PÁR eur, VIDEO
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Cestovať z východu na západ, to dá vždy zabrať! Ak už sadáte do auta alebo vlaku, musíte sa vyzbrojiť trpezlivosťou a zároveň si predtým nachystať pár desiatok eur. Je tu ale aj iné riešenie, na ktoré upozornil skúsený cestovateľ.

Už dlhší čas premáva letecká linka z Viedne do Košíc, pričom ceny začínajú od niekoľkých eur. Vyskúšal ju známy travel bloger, ktorého jednosmerná letenka stála 4,99 eur.

Cestovateľ vystúpil vo Viedni a pomerne rýchlo sa presunul do Bratislavy. Ako vyzeral jeho let?

Pohodlná cesta

Milan vyštartoval 13:30 hod. z centra Košíc na letisko, pričom o 15 minút neskôr vstúpil do odletovej haly. Lietadlo sa s ním odlepilo od zeme krátko po 15. hodine.

„Pozrel som sa ako vyzerajú Piešťany zo vzduchu a presne o 15:48 hod. som pristál na letisku vo Viedni,“ povedal spokojne na Instagrame Milan bez mapy.

Cestovateľ sa stihol najesť a o 16:30 hod. naskočiť na autobus, ktorý smeroval do Bratislavy. Koľko času mu ukrojil presun?

„Cesta mi trvala tri a pol hodiny a pri cene letenky od 5 eur si myslím, že nie je o čom. Cestujte!“ odkázal všetkým Slovákom.

Výhodné ponuky leteniek Ryanair sú stále v ponuke, naša redakcia našla niekoľko júnových letov len za 4,99 eur. Našli sme letenky v rovnakej cene i na opačnej trase. Takéto cestovanie sa zapáčilo už aj niektorým Slovákom, napríklad aj Karin: „Využívam na pravidelnej báze, normálne sa mi chce plakať koľko nervov a peňazí som zbytočne minula pri cestovaní autom v smere KE – BA.“

Vyskúšate?

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM