han Magazín

Uznávaná moderátorka Adela Vinczeová sa stala obeťou podvodu: Ide to mimo mňa!

Šírenie hoaxov, podvodov, či zapojenie známych tvárí do kampane alebo reklamy, sa rozmáha. Vie o tom svoje aj Adela Vinczeová.

Ilustračný obrázok k článku Uznávaná moderátorka Adela Vinczeová sa stala obeťou podvodu: Ide to mimo mňa!
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Aktuálne dianie života sa premieľa na sociálnych sieťach, kde sa azda v najväčšom množstve a hlavne najrýchlejším spôsobom šíria podvody, ktoré majú po novom aj názov: hoaxy. Okrem prekrútených informácií či šírenia klamstiev, sa s podvodmi stretávajú prevažne známe osobnosti.

Terčom podvodu

Nie je ničím výnimočným, že sú tvárami rôznych produktov, reklám či šotov, populárni ľudia. Medzi takých patria napríklad herci, športovci, politici alebo moderátori. Lenže, títo istí ľudia sú potom vystavení riziku, že ich meno alebo tvár niekto zneužije. Stalo sa tak aj jednej z najuznávanejších moderátoriek Adele Vinczeovej, ktorá sa pred svadbou s Viktorom Vinczem volala Banášová. Jej meno bolo zneužité na reklamu pre produkt proti parazitom.

Ide o nehorázny podvod, pri ktorom bolo zneužité nielen meno a tvár Adely, ale aj mnohých lekárov, či webu aktuality.sk. Ide o falošný portál, ktorý nebudeme ani propagovať, no predáva doplnok menom Germixil. Ešte horšie je to, že dokonca vyšiel aj rozhovor s moderátorkou, v ktorom však nič nie je pravda!

Prečo to tak daný portál robil? Odpoveďou je to, že „šmejdi“, ktorí takéto podvody páchajú, majú v pláne na základe naivnosti bežných ľudí od nich vymámiť peňažnú hotovosť. Samozrejme, že za produkt si pýtajú nehorázne peniaze.

Reakcia Adely

Na základe tohto prípadu, ale aj preto, že sa na internete šíria hoaxy a podvody veľmi rýchlo, sme oslovili aj samotnú moderátorku. „Nemám k tomu veľmi čo povedať, je to celé mimo mňa. Samozrejme, ide o absolútny podvod a mrzí ma, ak niekto spája vyjadrenia z článku s mojou osobou,“ povedala exkluzívne Adela Vinczeová pre náš portál www.dnes24.sk. Preto si dajte pozor na akékoľvek reklamy, v ktorých vystupujú známe tváre a ktoré už navonok zaváňajú podvodom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM