han Zo zahraničia

V "rodisku" koronavírusu čakajú na nezaočkovaných ZÁKAZY: Nepustia ich do škôl či nemocníc!

Úrady vo viacerých oblastiach Číny plánujú zakázať nezaočkovaným osobám vstup do verejných zariadení vrátane škôl, nemocníc a nákupných stredísk.

Ilustračný obrázok k článku V "rodisku" koronavírusu čakajú na nezaočkovaných ZÁKAZY: Nepustia ich do škôl či nemocníc!
Zdroj: www.pixabay.com

Všetci obyvatelia mesta Čchu-siung vo veku 18 a viac rokov sa na základe opatrení musia do 23. júla dať zaočkovať aspoň prvou dávkou. Toto mesto v provincii Jün-nan na juhu krajiny má približne 510-tisíc obyvateľov.

Osoby, ktoré to nesplnia, nebudú podľa úradov „vpustené do verejných zariadení vrátane nemocníc, domovov sociálnych služieb, škôlok, škôl, knižníc, múzeí a väzníc“. Takisto nebudú môcť využívať verejnú dopravu. O dva mesiace neskôr budú na vstup do týchto zariadení potrebné dve dávky vakcíny.

Po celej Číne

Podobné nariadenia v uplynulých dňoch vydali aj úrady v ďalších mestách a oblastiach krajiny. Mnohé z nich podľa AFP plánujú do septembra zaočkovať 70–80 percent svojich obyvateľov.

Úrady v jednom z okresov v provincii Che-nan vo vnútrozemí Číny pohrozili, že štátnym zamestnancom, ktorí sa do 20. júla nedajú zaočkovať, prestanú vyplácať mzdu a začnú ich prepúšťať.

Čína si dala za cieľ zaočkovať do konca tohto roka 64 percent svojich približne 1,4 miliardy obyvateľov. V krajine je zatiaľ plne zaočkovaných viac ako 40 percent obyvateľov, píše na svojej webovej stránke denník The Wall Street Journal.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM