Správy

V Štrbe sa rozlúčili s Milanom Lučanským: Za zvukov sirén a dohľadu polície, FOTO

Posledná rozlúčka s bývalým policajným prezidentom sa konala v jeho rodnej podtatranskej obci. Na mieste boli aj muži zákona.

Ilustračný obrázok k článku V Štrbe sa rozlúčili s Milanom Lučanským: Za zvukov sirén a dohľadu polície, FOTO
13
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Posledná rozlúčka s bývalým prezidentom Policajného zboru Milanom Lučanským sa konala v piatok v jeho rodnej Štrbe v okrese Poprad. Pohrebný obrad za začal o 14.00 hod. Lučanského pochovali za zvukov sirén. Ako potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, polícia v súvislosti s pohrebom nezaznamenala narušenie verejného poriadku.

Samotný pohreb mal podľa jej slov pokojný priebeh a k žiadnym incidentom nedošlo. Ako dodala hovorkyňa, polícia kontrolovala všetky nariadenia vlády v súvislosti so súčasnou epidemiologickou situáciou. Negatívny test na ochorenie COVID-19 nie starší ako 12 hodín, povolenie prechodu z okresu do okresu a takisto rúška.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým vo väzbe pokúsil o samovraždu. Počas piatka, teda v deň poslednej rozlúčky s Lučanským, je na budovách Ministerstva vnútra SR a Prezídia Policajného zboru vyvesená čierna zástava ako vyjadrenie pietnej spomienky. Ľudia si pripomínali Lučanského v čase pohrebu aj zapaľovaním sviečok pred budovou Prezídia Policajného zboru v Bratislave a aj na policajných útvaroch po celom Slovensku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy o smrti Milana Lučanského

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM