Monika Hanigovská Magazín Cestovanie

Prieskum ukázal zaujímavé čísla: Ktorý deň je NAJLEPŠÍ a NAJHORŠÍ na let lietadlom?

Čísla spokojnosti aj nespokojnosti sa vyšvihli poriadne vysoko!

Ilustračný obrázok k článku Prieskum ukázal zaujímavé čísla: Ktorý deň je NAJLEPŠÍ a NAJHORŠÍ na let lietadlom?
Zdroj: TASR/AP

Letiská praskajú vo švíkoch a mnohí ešte stále zháňajú letenky do svojej vysnívanej letnej destinácie. Ak zvažujete rozsah svojej dovolenky, mali by ste zbystriť!

Vedeli ste, že existuje štatistika, ktorá ukazuje, kedy je najlepší a naopak najhorší deň na lietanie? Tá vám môže pomôcť aj pri plánovaní ďalších letov.

Výskum na veľkej vzorke cestujúcich

Štúdia analyzovala viac ako 4,5 milióna odoziev od zákazníkov z letísk v 30 krajinách, ktorú uskutočnila spoločnosť HappyOrNot. Informuje o tom portál NYPost.

Najlepší dňom je streda. Úroveň šťastia označilo viac ako 84,6 % opýtaných. Nový výskum zároveň zistil, že lietanie v nedeľu je najhorším dňom v týždni.

Záleží im na dojmoch

Miika Mäkitalo, generálna riaditeľka spoločnosti HappyOrNot, uviedla: „S očakávaným boomom letného dovolenkového cestovania sme chceli preskúmať zážitok z cestovania cez letisko – čo sa môže líšiť od hladkého, príjemného začiatku dovolenky až po nepríjemné skúsenosti.“

Spoločnosť tak dúfa, že vďaka údajom si budú môcť cestovatelia lepšie rozplánovať svoje lety a pomôžu aj prevádzkovateľom letísk, aby zvládli lepší nápor zákazníkov.

Ktorá hodina je najlepšia?

Výskum dokonca zistil, v ktorú dennú dobu letieť a ktorý vás môže najviac potrápiť. Polnočné lety boli označené ako „najmenej šťastné“ – mali len 77,3 % pozitívnu spätnú väzbu. „Najšťastnejší čas“ bol o 8:00 hodine, čo potvrdilo až 86,6 % opýtaných.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM