TOS Lifestyle

Vyspite sa poriadne: Ktoré sú najlepšie polohy spánku a ktorým by ste sa mali určite vyhnúť?

Zamýšľali ste sa už nad tým, či spíte v tej správnej polohe? Môže to mať zásadný vplyv na váš organizmus!

Ilustračný obrázok k článku Vyspite sa poriadne: Ktoré sú najlepšie polohy spánku a ktorým by ste sa mali určite vyhnúť?
Zdroj: Unsplash.com

Spánok je mimoriadne dôležitý pre zdravie aj psychiku človeka. Jeho nedostatok vedie k vážnym narušeniam vo fungovaní organizmu a v dôsledku toho potenciálne aj k vzniku zdravotných problémov.

To je viac-menej známy fakt. Čo ak ale spíte dostatočne dlho a napriek tomu sa cítite pravidelne nevyspato? Samozrejme, dôvodov môže byť veľa, ale jedným z nich je aj poloha spánku.

Ktoré sú odporúčané a ktorým by ste sa mali vyhnúť za každú cenu?

Najhoršie polohy

Ako sprostredkúva odporúčania server Onet.pl, prekvapujúco sa neodporúča poloha plodu, teda na boku s pokrčenými nohami. Podľa odborníkov vedie k bolestiam chrbtice, navyše pri uložení na pravý bok zvyšujete zaťaženie srdca.

Najšťastnejším orgánom pri tejto polohe nie je ani žalúdok, ktorého obsah sa môže vracať do pažeráka, čo vedie k páleniu záhy. Okrem toho vzniká tlak aj na pankreas.

Neodporúča sa ani spanie na bruchu. Výsledkom môžu byť taktiež bolesti chrbtice a touto polohou zároveň vyvíjate tlak na bránicu, čo spôsobuje sťaženie dýchania. Negatívom je tiež kontakt s baktériami na vankúši, ktoré tak končia na tvári.

Ktoré sú naopak najlepšie spánkové polohy? Článok pokračuje na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM