Rastislav Búgel Zo Slovenska

Z trhu okamžite STIAHLI obľúbenú dobrotu: Kúpiť ste ju mohli v známom reťazci!

Inšpektori si na podnet zákazníka posvietili na obľúbenú pochúťku, predávanú v známej sieti obchodov. Okamžite rozhodli o jej stiahnutí z predaja.

Ilustračný obrázok k článku Z trhu okamžite STIAHLI obľúbenú dobrotu: Kúpiť ste ju mohli v známom reťazci!
Zdroj: Unsplash.com , Dnes24.sk , Unsplash.com

V jednej z bratislavských predajní Kaufland inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR na podnet zákazníka odobrali vzorku.

Nevyhovujúce orechy

Išlo o K Classic Kalifornské jadrá vlašských orechov 200g, s dátumom minimálnej trvanlivosti 24.11.2024 a označením výrobnej dávky: L-08–06–0006257.

Orechy boli dodané z Česka a vyrobené v Nemecku.

Čo odhalili?

„Vzorka bola nevhodná na ľudskú spotrebu pre neprijateľnú vôňu (cudzia, nepríjemná, po oxidácii) a chuť (cudzia, zvieravá, horká a po oxidácii). Tým bol porušený článok 14 ods. 1 a ods. 2 písm. b) Nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) č. 178/2022 z 28. januára 2002,“ informuje ŠVPS SR.

Nevyhovujúci výrobok následne zakázali umiestňovať na trh a predajca o tom musel informovať konečného spotrebiteľa na viditeľnom mieste.

„Spoločnosť Kaufland Slovensko v.o.s. všetky opatrenia splnila a na príslušný orgán doručila protokol o likvidácii nevyhovujúceho tovaru,“ dodáva ŠVPS SR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM