Magazín

Ženy podľahli nebezpečnému trendu: Ideál krásy podľa MEDZERY medzi stehnami

Nezmyselný ideál krásy sa šíri naprieč internetom, a je stále populárnejší. Ovplyvňuje najmä mladé dievčatá.

Ilustračný obrázok k článku Ženy podľahli nebezpečnému trendu: Ideál krásy podľa MEDZERY medzi stehnami
Zdroj: pixabay.com , instagram.com/legging_legs

Na svete sa šíria stále nebezpečnejšie trendy. Jeden konkrétny naberá na obľúbenosti. Útočí predovšetkým na tínedžerov. Mení ich pohľad na telo, hodnoty a môže mať dopad na psychické a fyzické zdravie. Ide najmä ženy, ktoré uverejňujú na sociálnych sieťach krátke videá svojich nôh a tvrdia, že majú „dokonalé nohy na legíny.“

Všetky videá majú niečo spoločné: dievčatá a ženy sa v nich fotia a nahrávajú videá, kde ukazujú medzeru medzi nohami. Má to dokazovať, že len takéto nohy sú vhodné na nosenie legín.

Na nebezpečný ideál krásy upozornil portál Marieclaire. Trend sa nazýva Legging Legs v preklade legínové nohy.

Nevhodné meradlo krásy

„Predovšetkým u mladých žien môže viera, že by „mali“ mať konkrétny tvar tela, pretože to je trend na sociálnych médiách, neuveriteľne škodlivé pre sebaúctu, sebavedomie, obraz tela a duševné zdravie,“ povedala odborná terapeutka Jana Firestone. Okrem toho sa do úzadia dostávajú iné hodnoty.

„Zdá sa, že sa vraciame späť k ženským telám, ktoré sa používajú ako meradlo krásy a úspechu, a to odvádza pozornosť od inteligencie, prínosov alebo úspechov akéhokoľvek iného druhu. Je tu skutočný potenciál trvalého poškodenia duševného zdravia,“ varuje odborná terapeutka.

Ako zastaviť nebezpečný diktát krásy? Podľa slov odborníčky je potrebné pokračovať v rozhovoroch a diskusiách, pretože obľúbený trend ovplyvňuje spoločenské normy a podsúva ženám obraz, ako by mali vyzerať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM