han Rôzne

ZNÁMA sieť reštaurácií ohlásila v Česku KONIEC! Chystá zavrieť podniky aj na Slovensku?

Ak máte radi rybie jedlá, zbystrite. Nemecká spoločnosť, ktorá má pod palcom sieť reštaurácii, končí!

Ilustračný obrázok k článku ZNÁMA sieť reštaurácií ohlásila v Česku KONIEC! Chystá zavrieť podniky aj na Slovensku?
Zdroj: Milan Hanzel/Dnes24.sk

Ako informuje portál tvnoviny.sk, dôvodom sú finančné problémy. „Reštaurácie Nordsee odchádzajú z českého trhu. Dôvodom sú finančné problémy, pričom posledné dve pobočky zatvoria už tento mesiac,“ uvádza web.

Po pandémii

Nemecká sieť pôsobí aj na Slovensku, kde počas pandémie musela výrazne zredukovať svoje podnikanie. O úplnom odchode však nechce ani počuť, píšu tvnoviny.sk, pre ktoré sa vyjadril aj oblastný manažér Nordsee na Slovensku Tomáš Karlík.

„Áno, je pravda, že Nordsee v Česku končí,“ potvrdil Karlík a dodal, že za vzniknutú situáciu môže pandémia koronavírusu.

Stravovacie podniky, ktoré sa nachádzajú prevažne v obchodných centrách, utrpeli obrovské straty. Problémy majú aj prevádzky na Slovensku.

"Počas pandémie sme museli ale z ekonomických dôvodov zatvoriť štyri prevádzky, z toho jedna bola úplne nová v Košiciach. Tu sme otvárali v decembri 2019 a pár mesiacov po otvorení zasiahol COVID-19,“ uviedol Karlík.

Zostali dve prevádzky

Ako ďalej dodáva, z trhu sa však nemieni definitívne stiahnuť. "Čo sa týka Nordsee na Slovensku, tak nám ostali otvorené dve prevádzky, ktoré sa určite neplánujú zatvoriť,“ vysvetlil Karlík, ktorý jedným dychom doplnil, že spoločnosť teraz žiadnu expanziu nemá v pláne.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM