red . Zo zahraničia

Anonymous dávajú Rusom zabrať: Opäť hackli Roskosmos a zverejnili TAJNÉ dokumenty

Pridružený hacker ku skupine Anonymous opäť hackol stránku ruskej vesmírnej agentúry. K útoku sa hrdo prihlásil na sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku Anonymous dávajú Rusom zabrať: Opäť hackli Roskosmos a zverejnili TAJNÉ dokumenty
Zdroj: Facebook.com/Anonymous

Od vypuknutia vojny na Ukrajine podnikla hackerská skupina Anonymous na ruskú IT infraštruktúru niekoľko úspešných útokov. Cez víkend sa im podaril ďalší kúsok, tentoraz opäť hackli Roskosmos a zverejnili stovky megabajtov dát o misiách na Mesiac. Upozornil na to web vosveteit.sk.

Hacknutý Roskosmos

Roskosmos je ruská štátna spoločnosť, ktorá zodpovedá za vesmírne lety a kozmický program. Pridružený hacker ku skupine Anonymous, ktorý vystupuje pod prezývkou „v0g3lSec“, opäť hackol stránku ruskej vesmírnej agentúry. K útoku sa hrdo prihlásil na sociálnej sieti Twitter a zverejnil aj približne 730 MB dát, ktoré súvisia s misiami na Mesiac.

Článok pokračuje pod príspevkom.

Základňa na Mesiaci

Dokumenty, ktoré hacker zverejnil, je možné stiahnuť TU. Ide o dokumenty k misii, „ktorých cieľom je vytvorenie autonómnej robotickej lunárnej základne na Mesiaci, ktorá sa mala volať Lunny Poligon,“ pripomína vosveteit.sk.

Po dosiahnutí tohto cieľa mala agentúra v pláne pokračovať v lunárnych misiách spolu s ľudskou posádkou, vrátane vybudovania trvalo obývateľnej základne na Mesiaci.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM