Zo zahraničia

ŽIADNY test ani očkovania: V Rakúsku sa začína s veľkým UVOĽŇOVANÍM opatrení!

Napriek vysokým počtom pozitívnych prípadov sa v Rakúsku uvoľnia niektoré protipandemické opatrenia. Voľnejšie pravidlá sa dotknú obchodov aj reštaurácií.

Ilustračný obrázok k článku ŽIADNY test ani očkovania: V Rakúsku sa začína s veľkým UVOĽŇOVANÍM opatrení!
Zdroj: TASR/AP

Rakúsko napriek vysokým počtom nových prípadov infekcie koronavírusom postupne uvoľní niektoré protipandemické opatrenia, oznámil v sobotu vo Viedni kancelár Karl Nehammer. Informovala o tom agentúra DPA.

Bez testu a očkovania

Od 5. februára tak bude aktuálne platný nočný zákaz vychádzania miesto 22.00 h začínať o polnoci. Od 12. februára už nebude v maloobchodnom sektore potrebný negatívny test na koronavírus alebo očkovanie, spresnil rakúsky kancelár.

Od 19. februára budú obyvatelia s negatívnym testom na COVID-19 aj bez dokladu o očkovaní alebo prekonaní ochorenia môcť chodiť do reštaurácií a barov.

Dôvodom uvoľňovania protipandemických opatrení v Rakúsku je skutočnosť, že napriek vysokému počtu prípadov nemocnice v krajine nie sú v súčasnosti veľmi zaťažené, píše DPA. „Počty sú stabilné a na skutočne predvídateľne dobrej úrovni,“ povedal Nehammer v súvislosti so situáciou v nemocniciach a na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

V platnosti však zostáva povinnosť nosenia respirátorov.

Prečítajte si tiež

Vrchol aktuálnej vlny

Rakúska ministerka pre cestovný ruch Elisabeth Köstingerová uviedla, že novú úpravu nočného zákazu vychádzania vítajú, keďže znamená obrovské zlepšenie pre prevádzky i turistov.

Miera sedemdňovej incidencie v Rakúsku v súčasnosti predstavuje zhruba 2 400 na 100-tisíc obyvateľov, spresňuje DPA. Vrchol aktuálnej vlny pandémie koronavírusu sa podľa rakúskej vlády očakáva koncom prvého februárového týždňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM