Monika Hanigovská Cestovanie

Pri mori LACNEJŠIE než na Slovensku: TOP 3 DESTINÁCIE pre rok 2022, kde ušetríte

Oddýchnite si pri mori a ešte vám čosi ostanete k dobru! Spoznajte najlacnejšie dovolenkové destinácie pre rok 2022.

Ilustračný obrázok k článku Pri mori LACNEJŠIE než na Slovensku: TOP 3 DESTINÁCIE pre rok 2022, kde ušetríte
Zdroj: pixabay.com

Leto je už za rohom a mnohí Slováci ešte len plánujú, kde by strávili svoju tohtoročnú slnečnú dovolenku. Ak chcete ušetriť čosi v peňaženke, no zároveň túžite po mori, slnku a zaujímavej lokalite, nemusíte zostať na Slovensku.

Portál schengenvisain­fo.com zaostril na 36 obľúbených dovolenkových destinácií, pričom porovnával ceny ôsmich položiek, ktoré si počas relaxu doprajeme najčastejšie alebo sa bez nich nezaobídeme. Výsledok?

V troch prímorských krajinách za trojchodovú večeru pre dvoch s vínom, fľašu piva, pohár vína, plechovku Coca-Coly, veľkú fľašu vody, kávu, opaľovací krém a prípravok proti hmyzu, zaplatíte niečo tesne cez 30 eur. No uznajte, že na Slovensku by vás to stálo viac!

3 najlacnejšie dovolenkové destinácie

Ktoré sú cenovo najdostupnejšie dovolenkové destinácie pre rok 2022? Prvé miesto si uchmatlo Turecko, konkrétne prístavné mesto a turistické letovisko Marmaris. V krajine polmesiaca všetky uvedené položky neprevýšili hodnotu 31,45 eur.

Na druhom mieste sa umiestnilo Slnečné pobrežie v Bulharsku, kde by ste v rámci reprezentatívneho nákupu nechali 31,52 eur. Trojku najlacnejších lokalít uzatvára portugalské Algarve. „Nákup stojí o 25 % menej ako v španielskej destinácii Costa del Sol, ktoré skončilo na štvrtom mieste,“ informuje o najjužnejšom regióne Portugalska schengenvisain­fo.com.

Naopak, hlavné mesto Islandu – Reykjavík – je najdrahšou destináciou v prieskume. Za ním nasleduje Barbados a Dubaj, ktoré zaznamenali 20 % nárast cien.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM