ELA Správy Politika

Ďalšia politická relácia sa OTRIASA v základoch: Definitívny koniec Na telo s Kovačičom?!

V krátkom čase ide už o tretiu politickú televíznu reláciu, ktorú zasiahli radikálne zmeny.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia politická relácia sa OTRIASA v základoch: Definitívny koniec Na telo s Kovačičom?!
Zdroj: Facebook.com/Na telo s Michalom Kovačičom

Pred časom ohlásila odchod Jana Krescanko Dibáková, ktorá po 22 rokoch zatvorila dvere v komerčnej televízii JOJ, kde moderovala štvrtkovú politickú diskusiu Na hrane.

„Uplynulá nedeľa bola poslednou, v ktorú som moderoval reláciu V politike. S televíziou TA3 sme sa dohodli na ukončení spolupráce,“ oznámil pred pár dňami na sociálnej sieti Instagram Richard Dírer, ktorý reláciu moderoval. Čo bude s reláciou ďalej, známe nie je.

Do tretice sa zmeny dotknú aj komerčnej Televízie Markíza, ktorá ešte pred prázdninami predčasne končí nedeľnú politickú reláciu Na telo, ktorú moderuje Michal Kovačič.

Dočasné či definitívne?

Televízie majú vo zvyku končiť programovú sezónu začiatkom prázdnin, na konci júna. Televízia Markíza však odvysiela už len dva diely Na telo, aj to pravdepodobne len kvôli blížiacim sa voľbám do Európskeho parlamentu.

Potom reláciu sťahuje z vysielania. Je možné, že jedna z najstarších relácii na trhu v aktuálnej podobe sa už po lete nevráti.

„Vzhľadom na objektívne dramaturgické výzvy v posledných týždňoch a s tým súvisiacu potrebu zabezpečiť názorovú pluralitu budú tieto dve relácie pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia v sobotu 8. júna 2024, poslednými v jarnej časti našej programovej štruktúry,“ oznámila televízia.

Napätie v Markíze

Počas nasledujúcich týždňov bude Markíza v rámci príprav jesennej štruktúry „zvažovať najvhodnejší formát nedeľnej politickej diskusie, s ktorým by sme sa chceli po letnej pauze na obrazovky vrátiť,“ oznámili zo Záhorskej Bystrice.

Ako informuje omediach.com, v spravodajstve Markízy je už niekoľko mesiacov napätie, ktoré podnietilo aj vznik odborov. Navyše Markíza patrí medzi médiá, ktoré vládne strany bojkotujú.

Niekoľko týždňov tak namiesto bojkotujúcich vládnych politikov tvorcovia lepia formát pomocou politológov, osobností či expolitikov. Výsledkom je výrazne kultivovanejšia úroveň diskusie, ale zrejme nie až tak divácky atraktívna, keďže v nej úplne absentujú vládni politici. Práve oni, v debate s opozíciou, pod paľbou pálčivých otázok moderátorov, sú hlavnou pointou takýchto diskusií nielen z novinárskeho, ale aj diváckeho hľadiska.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM