han Futbal

Futbalový klub z Rače dal košom Barcelone, Juventusu či Arsenalu! Aký je ich DÔVOD?

Futbalový svet sa rozdelil na dva tábory. Na ten, ktorý súhlasí s Európskou Superligou a na ten, ktorý je proti súťaži dvanástich bohatých klubov. FK Rača vyslovila jasný názor!

Ilustračný obrázok k článku Futbalový klub z Rače dal košom Barcelone, Juventusu či Arsenalu! Aký je ich DÔVOD?
Zdroj: Facebook.com/FK Rača

Aktuálnou témou vo svete športu, či skôr futbalu je rozruch okolo futbalovej Superligy, ktorá má vzniknúť spojením dvanástich špičkových klubov v Európe. Množstvo autorít takýto zväzok neuznáva. Patrí k nim napríklad aj Európska futbalová únia (UEFA).

Aký to je projekt?

Dvanásť z najväčších európskych futbalových klubov v pondelok v noci oznámilo plány na vytvorenie Európskej Superligy (ESL), ktorá má konkurovať súťažiam UEFA. AC Miláno, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Miláno, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid a Tottenham Hotspur tak spravili napriek hrozbe vylúčenia z medzinárodných súťaží pre nich aj ich hráčov.

„Pred začiatkom úvodnej sezóny, ktorá odštartuje čo najskôr, dostanú pozvánku ďalšie tri kluby,“ uvádza sa v stanovisku.

Zakladajúce kluby dostanú „jednorazovú platbu vo výške 3,5 miliardy eur“. Prvým predsedom ESL bude prezident Realu Madrid Florentino Perez: „Pomôžeme futbalu na každej úrovni.“

Žarty k Superlige

Samozrejme, ide o závažný spor vo futbale, ale niektoré kluby to zobrali s humorom. Napríklad aj bratislavský mančaft z Rače. „Aj napriek enormnému záujmu zo strany zakladateľov nového futbalového subjektu sa FK Rača Bratislava rozhodol neprijať ponuku byť od leta súčasťou novej európskej Superligy,“ píše vo vtipnom odkaze na sociálnej sieti Račania.

V klube z tretej bratislavskej ligy je to parádny odkaz, to sa musí uznať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Niečo na tému, ktoré hýbu Slovenskom:

Stanovisko FK Rača Bratislava 👇

Posted by FK Rača on Monday, April 19, 2021

Oficiálna tímová fotografia A - mužstva FK Rača na sezónu 2020/2021 ❤️ 📷👊 Ladislav Kertész #racazijefutbalom #photoshooting

Posted by FK Rača on Monday, September 21, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM