MI Zo Slovenska

Kotlebova exmanželka v slzách! Líder ĽSNS jej mal vziať 5-ročného syna

Exmanželka Mariana Kotlebu prežíva asi najhoršie chvíle svojho života. Tvrdí, že jej Kotleba v Egypte odmietol vrátiť ich spoločného syna a chce ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Kotlebova exmanželka v slzách! Líder ĽSNS jej mal vziať 5-ročného syna
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

A je to vonku! Ešte donedávna sa obaja exmanželia snažili verejnosť presviedčať, že Frederika je v Egypte len na dovolenke a všetko je v poriadku.

Dnes sa zdá, že líder ĽSNS predsa len nedokázal rozdýchať, že jeho 5-ročný syn žije v Egypte a vychováva ho nový partner jeho exmanželky. Podľa informácií Denníka N ho Frederike vzal.

Prečítajte si tiež

Nezdvíha telefón

Marian Kotleba sa k celej záležitosti ešte nevyjadril. Frederika však poskytla stanovisko Denníku N a je z neho cítiť zúfalstvo matky, ktorú oddelili od jej malého dieťaťa. Kotleba podľa jej slov prišiel do Egypta na návštevu syna po pol roku začiatkom apríla a bol s ním v hoteli. No už jej ho nevrátil a ona je bezmocná.

„Odlietajú dnes v noci, už som urobila všetko a nikto ich nevie zastaviť,“ cituje Denník N zúfalú Frederiku.

Bývalá pani Kotlebová, ktorá donedávna svojho exmanžela v médiách obhajovala, dnes tvrdí, že jej syna vzal bez akejkoľvek dohody. Nezdvíha jej telefón a o jeho pláne na odchod z Egypta sa dozvedela len od malého Ľudovíta, s ktorým sa jej podarilo spojiť.

Slovenská diplomacia sa k citlivej záležitosti nechce vyjadrovať. „Vzhľadom na ochranu osobných údajov nemôžeme k tomuto prípadu poskytovať žiadne informácie,“ uviedol rezortný hovorca Juraj Tomaga.

Mohlo by vás zaujímať

Je to únos?

Frederika si už v Egypte zariadila nový život s novým partnerom. Pre Nový čas sa priznala, že mu už aj porodila dcéru Jannat. „Áno, je to pravda, že môj priateľ je Egypťan. Je to vzdelaný, inteligentný muž pracujúci na vysokom poste,“ cituje jej slová Nový čas.

Ak naozaj Marian Kotleba odletel s ich spoločným synom na Slovensko, Frederika to bude mať ťažké, ak sa s ním chce opäť stretnúť. V prvom rade sa bude musieť vrátiť na Slovensko a o syna bojovať na domácej pôde. Keďže má malú dcéru, zrejme to pre ňu nebude jednoduché. V Egypte si však veľmi nepomôže, pretože tam fungujú iné zákony.

„Syn tu navštevuje škôlku, budúci mesiac majú záverečné skúšky, je to veľmi dôležité. Neviem, čo sa stalo, že urobil takúto vec,“ hovorí Frederika.

Napriek všetkému tvrdí, že konanie Mariana Kotlebu sa nedá nazvať únosom. Po právnej stránke sa to dá označiť len ako neoprávnené zobratie dieťaťa matke. Ak je to tak, najťažšia môže byť psychická ujma malého Ľudovíta, ktorý sa ocitol uprostred sporu svojich rodičov.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM