han Magazín

GESTO hodné uznania: Populárny americký herec je v Ľvove a pomáha utečencom!

Vojnový konflikt na Ukrajine nie je ľahostajným ani pre známe osobnosti. Patrí k nim aj americký herec Sean Penn, ktorý neváhal a vybral sa priamo do centra diania!

Ilustračný obrázok k článku GESTO hodné uznania: Populárny americký herec je v Ľvove a pomáha utečencom!
Zdroj: Twitter.com/NEXTA

Do ukrajinského mesta Ľvov prišiel známy hollywoodsky herec, ktorého úlohou bude pomoc utečencom. Informuje o tom Nexta TV na Twitteri a doložila aj fotografiu ako dôkaz pravdivosti svojho tvrdenia.

Penn patrí k top postavám svetového filmu, veď je ovenčený rôznymi oceneniami a aj zakladateľom charitatívnej organizácii Core.

Čo bude robiť?

Herec a režisér v jednej osobe pomôže ľuďom v regióne Ľvov, ktorí boli nútení opustiť svoje domovy v dôsledku ruskej agresie.

„Naša organizácia chce nadviazať partnerstvo práve tu na Ukrajine. Vieme, aké dôležité je teraz podporovať obyvateľstvo v boji za slobodu, a preto pomôžeme každému. Ste príkladom pre celý svet,“ uviedol portál ukrinform.net povedal slová Penna.

Podľa náčelníka Ľvovskej regionálnej vojenskej správy Maxima Kozyckého chýba v regióne aktívne a systematické úsilie európskych humanitárnych organizácií – Červeného kríža, OSN a ďalších.

Z tejto oblasti pochádza najviac ukrajinských utečencov, ktorí prekračujú hranice s Poľskom. Od začiatku vojny sa v regióne Ľvov uchýlilo viac ako 250-tisíc ľudí.

Príprava dokumentu

Herec v posledných mesiacoch nakrúca na Ukrajine dokument o ruskej invázii na Ukrajinu, ktorej prvá fáza sa začala v roku 2014.

Ako informovala agentúra Ukrinform, Sean Penn, sa s prezidentom Zelenským stretol deň pred inváziou a ešte raz aj počas nej. Plne podporuje Ukrajinu a vyjadril jej bezvýhradnú dôveru.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM