Magazín

Je lepšie ČESAŤ si vlasy za mokra alebo za sucha? Záleží od toho, či sú rovné alebo kučeravé

Čo je pre vaše vlasy najlepšie? Na problém sa pozreli tí najpovolanejší a tu je jasná odpoveď.

Ilustračný obrázok k článku Je lepšie ČESAŤ si vlasy za mokra alebo za sucha? Záleží od toho, či sú rovné alebo kučeravé
Zdroj: pixabay.com

Aj také umývanie vlasov dokáže rozdeliť ľudí na dva tábory. Zatiaľ, čo jedna skupina si svoje vlasy rozčesáva hneď či tesne po umytí, druhá vyčkáva, kým preschnú. Čo je pre ne najlepšie? Všetko záleží to od typu vašich vlasov. Viac prezradili tí najpovolanejší, a to konkrétne dermatologička Nianda Reidová, dermotrichologička Shab Reslanová a kaderníčka Michelle O'Connorová. Informuje o tom Byrdie.

Česanie rovných vlasov

Ak ste majiteľkou či majiteľom rovných vlasov, vyčesávanie mokrých vlasov vám narobí viac škody ako úžitku. V prípade, že ste sa o svoju korunku krásy doteraz vždy takto starali, skúste to prehodnotiť. „Prvá vec, ktorú treba mať na pamäti pri česaní vlasov, je, že keď sú mokré sú v najzraniteľnejšom a najcitlivejšom stave,“ varuje tamojšia dermotrichologička.

„Česanie môžete vlas poškodiť natoľko, že sa natiahnete a nakoniec pretrhnete. Vlasy sú najsilnejšie vtedy, ak sú suché,“ dopĺňa skúsená kaderníčka a dodáva, že akýkoľvek jemný pohyb môže vlasy poškodiť. Rozčesávať vlasy by ste mali až po dôkladnom uschnutí.

Asi už tušíte, že v prípade kučeravých vlasov je vhodnejšie česanie za mokra. Prečo je tomu tak? A ich najlepšie učesať? Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM