Politika

Kollár hovorí v súvislosti s rozpočtom o uťahovaní opaskov, Doležal o krvácaní

Minister dopravy chápe obmedzenie dané maximálnym deficitom štátneho rozpočtu.

Ilustračný obrázok k článku Kollár hovorí v súvislosti s rozpočtom o uťahovaní opaskov, Doležal o krvácaní
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Každý si bude musieť utiahnuť opasok. Vyhlásil to v súvislosti so štátnym rozpočtom na budúci rok predseda Národnej rady (NR) SR a líder Sme rodina Boris Kollár. Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) hovorí, že „krvácať“ budú všetky rezorty, nielen doprava.

Ministri by chceli viac

„Samozrejme, že nie sme spokojní, ministri by vždy chceli viac,“ podotkol Kollár. Pripomenul, že keď súčasná koalícia preberala vládu, svet vstupoval do pandémie, zároveň stúpajú ceny energií.

V ťažkej dobe podľa jeho slov treba podržať aj veľkých zamestnávateľov. „Pevne verím, že pán minister financií to zvládne do určeného termínu a že to uzavrieme tak, aby sme nešli do nejakého provizória,“ do­dal.

Bude to o prežití

Minister dopravy chápe obmedzenie dané maximálnym deficitom štátneho rozpočtu. „Ja sa budem starať budúci rok o to, aby sme vôbec prežili,“ poznamenal.

Najviac bude podľa jeho slov rezort dopravy „krvácať“ z údržby či železničnej infraštruktúry.

„Aspoň tú vlakovú dopravu budeme vedieť udržať v akom-takom režime,“ dodal Doležal s tým, že pri železničnej infraštruktúre opäť bude len narastať údržbový dlh.

V rozpočte však vidí aj pozitíva. „Dostali sme relatívne dostatok prostriedkov v rámci kapitálových výdavkov. To znamená, budeme môcť naďalej investovať a budeme môcť kofinancovať projekty zo štrukturálnych fondov a z plánu obnovy,“ skonštatoval minister dopravy.

Ilustračné foto, TASR

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM