Magazín

Kultovú PERINBABU v tejto televízii už neuvidíte: TU si pozriete legendárnu rozprávku!

Tešíte sa na kultovú Perinbabu? Pozor, zbytočne ju budete hľadať v programe žlto-modrej televízie.

Ilustračný obrázok k článku Kultovú PERINBABU v tejto televízii už neuvidíte: TU si pozriete legendárnu rozprávku!
Zdroj: Facebook.com/Juraj Jakubisko - režisér (director)

Jakubiskova Perinbaba je klasikou, ktorá nechýba počas vianočného televízneho programu. Nie je žiadnym tajomstvom, že príbeh o nebojácnom Jakubkovi a Alžbetke dokáže prilákať k obrazovkám vždy veľký počet divákov.

Kde si ju naladíte?

Filmový klenot z roku 1985 doteraz vysielala televízia Markíza. No po takmer dvoch dekádach ho Markíze vyfúkla konkurenčná televízia.

„Televízia JOJ získala vo verejnej obchodnej súťaži práva na vysielanie filmu Perinbaba na dva roky. Prvýkrát odvysiela televízia JOJ Perinbabu v roku 2024,“ uviedla pre Aktuality hovorkyňa Jojky Lucia Tuhelová.

Za zatvorenými dverami

Ako to, že televízia Markíza prišla o práva na kultovú rozprávku? „Televízna jednotka s filmovými ústavmi v Česku a na Slovensku uzatvárala zmluvy za zatvorenými dverami. Príležitosť súťažiť o nákup práv nedostali Slovenská televízia ani Joj, a to ani na základe vyššej cenovej ponuky. Súčasťou zmlúv Markízy bola zakaždým opcia, ktorú si vždy uplatnila a nepustila k filmom ostatných,“ informuje Mediaboom.

Tento postup sa však zmenil potom, čo sa zaviedli žreby klasik na základe nespokojnosti konkurencie. Žlto-modrá televízia vysielala Perinbabu od svojho vzniku v roku 1996.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM