Magazín

Na pohreb Alžbety II. nepozvali Putina: Prečo by mal prísť VRAH?!, odkazuje Schwarzenberg

Zástupca Ruska dostal stopku. To však vôbec neprekvapilo českého exministra zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Na pohreb Alžbety II. nepozvali Putina: Prečo by mal prísť VRAH?!, odkazuje Schwarzenberg
Zdroj: instagram.com/leadervladimirputin , TASR/AP , Facebook.com/Karel Schwarzenberg

Kráľovnú Alžbetu II. vyprevádza na poslednej ceste snáď celý svet. Mnoho Britov sa s jej výsosťou lúčilo pred niekoľkými dňami, a to vo Westminsterskej sále. Práve na tomto mieste bola so štátnymi poctami vystavená rakva zosnulej panovníčky.

Ľudia tu postávali v niekoľkokilo­metrových radoch viac ako 10 hodín.

Slovensko dostalo pozvánku, Rusko nie

Vzdať úctu jej prišli aj mnohé osobnosti a politické špičky. Na štátnom pohrebe sa so symbolom britskej stability a tradície prišla rozlúčiť Zuzana Čaputová so svojím partnerom Jurajom Rizmanom.

Pozvánku na pohreb nedostali zástupcovia Ruska, Bieloruska, Mjanmarska, Afganistanu, Sýrie a Venezuely.

Vrahovia na pohrebe

Stopka vyvolal vlnu nevôle, a to minimálne z Kremľa. Na situáciu najnovšie reagoval český exminister zahraničia Karel Schwarzenberg (TOP 09). CNN Prima NEWS zistila, či sa to dalo zo strany kráľovskej rodiny očakávať. Redaktorka poznamenala, že pohrebu sa nezúčastnia niektorí zástupcovia, napríklad aj Ruska. Jeho reakcia?

„Samozrejme, pretože prečo by mali prísť vrahovia na pohreb kráľovnej. Nie je k tomu dôvod,“ odpovedalo knieža, ktoré sa s panovníčkou počas jej života stretlo niekoľkokrát.

Kráľovná Alžbeta II. zomrela 8. septembra poobede v kaštieli Balmoral a pochovajú ju do Pamätnej kaplnky kráľa Juraja VI. na Windsorskom zámku. Alžbeta II. spočinie vedľa svojho manžela Princa Philipa, ktorý zomrel vlani.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM