Monika Hanigovská Magazín

Na pracovnom pohovore len v MASKE: Ak by ste poznali DÔVOD, túžili by ste po nej tiež! VIDEO

Firma žiadala od uchádzačov, aby prišli na pohovor v maske. Mala na to ten najlepší dôvod.

Ilustračný obrázok k článku Na pracovnom pohovore len v MASKE: Ak by ste poznali DÔVOD, túžili by ste po nej tiež! VIDEO
Zdroj: Twitter.com/future tech

Každá firma má svoje pravidlá a podmienky, ktoré uplatňuje počas pracovných pohovorov. Istá čínska logistická spoločnosť vyzvala potenciálnych uchádzačov o prácu, aby si pred pohovorom nasadili celotvárové masky.

Tie mali zabrániť diskriminácii na základe výzoru. Firma ma vysvetlila, že sa chce odpútať od vzhľadu a zacieliť na schopnosti adeptov. Pohovor mal zároveň pomôcť tým, čo trpia sociálnou úzkosťou.

Článok pokračuje pod príspevkom.

Koniec diskriminácii

„Video bolo prvýkrát zverejnené na čínskych sociálnych sieťach, pričom spoločnosť uviedla, že chce ukončiť diskrimináciu vo svojej firme na základe imidžu,“ opísal portál Republic Word. Masku nemali len tí, čo prišli na pohovor, nasadil si ju aj náborár tamojšej firmy.

Video natočila istá Zeng, ktorá bola k dispozícii počas pohovoru. Podľa nej môže takáto scéna vyzerať bizarne, ale dokáže pomôcť tým, čo by mohli bez masky pociťovať psychickú nepohodu.

Skôr pozitívne reakcie

Potom, čo sa video dostalo na internet, stalo sa hotovou senzáciou. Mnohí začali chváliť firmu za to, že sa rozhodli pre takýto krok. No našla sa hŕstka skeptikov. Tvrdia, že to firma urobila len preto, aby zaujala a spopularizovala svoju značku.

Tak či onak, ako sa vám pozdáva takýto pohovor? Chceli by ste, aby sa niečo také aplikovalo aj na Slovensku?

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM