Monika Hanigovská Lifestyle

Namiesto paličky v nose spievajú a kričia: Vynálezca ukázal iný spôsob testovania

Vynálezca v týchto dňoch predstavil verejnosti nový spôsob testovania. Dúfa, že jeho metóda bude príjemnejšia. Pozrite si VIDEO.

Ilustračný obrázok k článku Namiesto paličky v nose spievajú a kričia: Vynálezca ukázal iný spôsob testovania
Zdroj: Reprofoto youtube.com/Antonvan

Ako informuje o novinke Independent, holandský vynálezca predstavil testovanie, aké sme ešte nevideli. Nepozná žiaden výter z nosa a úst. Postup je veľmi jednoduchý.

Záujemca o testovanie vkročí do vzduchotesnej kabíny, v ktorej sa musí len do sýtosti vykričať alebo si zaspievať.

Za pár minút máme výsledky

„Ak máte koronavírus a ste infekční, a kričíte a kričíte, rozširujete desiatky tisíc častíc, ktoré obsahujú koronavírus,“ uviedol vynálezca Peter van Wees, ktorý zároveň dúfa, že takáto metóda skríningového testovania, by mohla byť pre ľudí rýchlejšia a prijateľnejšia.

Prítomnosť vírusu preverí podľa veľkosti za niekoľko minút špeciálny merač. Jeho využitie si vie vedec predstaviť na koncertoch, letiskách, v školách alebo v kanceláriách.

Článok pokračuje pod videom.

Odpadáva stres

Holandsko preveruje celý rad testovacích stratégií. Rýchlu a funkčnú metódu by uvítalo, uviedol hovorca Holandského národného inštitútu verejného zdravia (RIVM). Úrady však zatiaľ nedisponujú dodatočnými informáciami o efektivite tohto zariadenia, no vedec už zhromažďuje podklady o svojom vynáleze.

Jeho novinka obletela celý svet a pochvaľujú si ju aj dobrovoľníci. „Myslím si, že je to tiež dobrý spôsob meditácie… Je to zábava,“ opísala nadšene testovaciu novinku Soraya Assoudová. Žena sa nechala takýmto spôsobom dobrovoľne otestovať pred odchodom do Španielska.

Zoznam článkov: Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM