Juraj Ščerbík Regióny Regióny

Odvážny Partizán dáva príležitosť mladým

Radikálna zmena v bardejovskom mužstve preverí jeho kvality v celoštátnej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Odvážny Partizán dáva príležitosť mladým
Zdroj: Partizán Bardejov

BARDEJOV. Celoštátna futbalová súťaž bude príťažlivejšia aj preto, že nastane konfrontácia najsilnejších klubov druhého sledu tak o postup, ako aj o zotrvanie v súťaží. Zo súťaže odstúpili skrachované VSS Košice, nahradí ich Nové mesto nad Váhom.

Molčan: „ Očakávame väčší záujem.“

Prišla radikálna zmena a podľa manažéra Partizána Bardejov Dušana Molčana prispeje nielen k futbalovej kvalite: „Sme spokojní, očakávame väčší záujem o dobrú hru nielen u hráčov. Bude to konfrontácia mužstiev z jednotlivých regiónov. Dôležitá je aj skutočnosť, že víťaz súťaže priamo postupuje do 1. ligy a druhý bude hrať baráž s predposledným z najvyššej súťaže. Keďže štyri mužstvá budú zostupovať, je o čo bojovať, nielen na špici, ale aj v dolnej časti tabuľky.“

V kádri je 21 hráčov a s farmou vo Svidníku pokračujú: „Stále sa 18 hráčov dostane do zápasu, voľní chlapci si zahrajú za Svidník v 3. lige. Dohoda je napísaná na jeden súťažný ročník. Z kádra odišli traja zo základnej zostavy, brankár Novák, obranca Šosták a Makela. V obrane doplní stoperskú dvojicu David Berežný, namiesto Makelu by úlohu stredového tvorcu hry mal plniť Ján Staško a vrátil sa aj legionár Gruca. Došlo k určitej obmene, no aj k omladeniu. Odchovanci hrali najvyššiu súťaž, boli v príprave, uvidíme ako to zvládnu. V príprave sme hľadali vhodné typy aj z Poľska, no nepresvedčili až tak, aby u nás zostali. Najväčší problém nastal na poste brankára. Začneme s Gmitterom a mladým odchovancom Miklušom, budeme to riešiť ďalším hosťovaním.

“Pestrý úvod sezóny bude dobrou previerkou. „Je na trénerovi, ktorí hráči dostanú príležitosť. Bude to náročný týždeň. V stredu 9. augusta Slovenský pohár v Kechneci a doma 12. augusta šláger s Popradom. V pohári by sme sa chceli dopracovať k atraktívnemu súperovi. Tak tomu bolo v minulom roku, keď sme boli svedkami zaujímavého duelu s Ružomberkom,“ predpovedá Molčan.

Nová trénerská metla

Dva mesiace mal priestor nový tréner Ryszard Kuźma nielen na zoznámenie sa s prostredím, no aj na prípravu. „Vidieť nejaké zmeny nielen v kádri, ale aj v kabíne. Chlapci boli dlhšie zvyknutí na trénera Jozefa Kukulského, zmenu je cítiť. Veď nie nadarmo sa hovorí, že nová metla po novom metie. Myslím si, že tak ako sme si prípravu naplánovali, tak sme ju zvládli. Zápasy s kvalitnými súpermi priniesli náš obraz hry, ukázali našu kvalitu. Boli sme zvyknutí hrať v popredí súťaže a to je aj našou úlohou do tejto sezóny,“ povedal manažér Partizána.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM