han Zo Slovenska

Polícia prišla s absolútnou novinkou: Na nezodpovedných šoférov vytiahla DRONY!

Polícia Slovenskej republiky potvrdila, že kráča s dobou. Jej najnovší prírastok na usvedčenie takých vodičov, ktorí porušujú predpisy na cestách, je toho dôkazom.

Ilustračný obrázok k článku Polícia prišla s absolútnou novinkou: Na nezodpovedných šoférov vytiahla DRONY!
8
Galéria

Novinka vo výbave polície. Takýmto statusom na Facebooku sa prezentujú naši muži zákona. „Policajné drony, pre vodičov prakticky neviditeľné,“ informuje polícia.

O čo ide?

Aj vám napadlo, že dron bude merať rýchlosť? K tomu však slúžiť nebude. „Dopravná polícia sa posúva a ako sa hovorí "ide s dobou“. To, čo bežne funguje v zahraničí sa bude využívať aj na Slovensku. Vodič si takúto „policajnú hliadku“ vo vzduchu prakticky nemá šancu všimnúť," uviedla polícia na sociálnej sieti.

„Dron môžu stretnúť vodiči, ktorí porušili predpisy napríklad v prípade zlého odbočovania či predbiehania na plnej čiare,“ vysvetľujú muži zákona.

Na Slovensku rapídne pribúda počet dopravných nehôd, rovnako aj úmrtí. Nasadenie dronu do akcie má za úlohu tieto zlé čísla znížiť. „Drony budeme využívať najmä v ťažších terénoch ako vrcholy stúpania, klesania alebo pri neprehľadných zákrutách,“ dodali policajti.

Ďalšie aktuálne témy

Polícia bude využívať aj dron vo vzduchu
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM