Monika Hanigovská Magazín

Pozemky na dom ZADARMO? Nemusíte sa zadĺžiť, v Austrálii ich rozdávajú

Mestečko by sa rado rozšírilo a preto rozdáva pozemky. Stačí splniť len jednu podmienku. Záujem majú aj Európania!

Ilustračný obrázok k článku Pozemky na dom ZADARMO? Nemusíte sa zadĺžiť, v Austrálii ich rozdávajú
Zdroj: Instagram.com/waynewinningtonmartin , YouTube.com/Reprofoto 4k Australia , Instagram.com/jesssontheroad

Niektorí z vás možno snívajú o tom, že raz budú dlhšie oddychovať na mieste, kde mráz nikdy nedostane šancu. Bol to práve Richard Sulík, ktorý verejne prezradil, že takýto sen si už o niekoľko rokov vychutná naplno.

Mohol to mať skoro zadarmo

„Mám 53 rokov, takže o nejakých 10–12 rokov bude zo mňa dôchodca, tak som sa zamýšľal, kde tak budem tráviť zimné mesiace, lebo zimu nemám rád. Bez problémov znesiem 40-stupňové horúčavy, ale 20-stupňová alebo 10-stupňová zima, to ide pod nechty a nerobí mi to dobre,“ prezradil v nedeľnej diskusii Na telo, kde načrtol svoju víziu relaxu na austrálskom ranči.

Zároveň sa priznal, že si preto musel požičať, založiť byty a taktiež zobrať úver. Zatiaľ čo médiá a Slováci sa začali o jeho usadlosť intenzívnejšie zaujímať, svet obehla správa, v ktorej isté austrálske mestečko Quilpie, láka na voľné pozemky, ktoré nestoja skoro nič.

Láka aj Európanov

Austrália tak ako svet bojuje s nedostatkom lacného bývania, a aj preto je záujem skutočne veľký. „Quilpie sa nečakane objavilo v objekte globálnej túžby, keď predstavilo svoj plán boja proti nedostatku obytných lokalít. Ukázalo ako prilákať nových obyvateľov, a to prostredníctvom ponuky pozemkov „zadarmo“,“ vykresľuje The New York Times.

Predstavitelia projektu mali spočiatku skromnú víziu a dúfali, že v meste s 575 obyvateľmi sa postaví asi tak asi päť nových domov. „Ale za dva týždne, odkedy sa dostali v správach cez médiá, dostalo Quilpie viac ako 300 otázok,“ opisujú ďalej americké noviny a prízvukujú, že záujemcovia sú i z Hongkongu a Európy.

Okrem pozemku si noví obyvatelia môžu bezplatne zaplávať v bazéne. V lokalite nájdu jazero, dvoje potraviny i posilňovňu, ktorá funguje 24 hodín denne, pričom kultúrne podujatia, sa tu konajú každý víkend.

Oblasť je taktiež známa opálovými baňami a boli tu objavené kosti niektorých z najväčších austrálskych dinosaurov. Na svoje si taktiež prídu milovníci športu, v mestečku sa napríklad koná triatlon.

Obyvatelia si však pochvaľujú niečo, čo niektoré miesta naprieč svetom nemajú.

Čo si tak chvália? A čo vôbec treba na to, aby ste sa možno aj vy stali jej obyvateľom? Článok pokračuje na druhej strane.

Čo sa deje na Slovensku?

Viete si predstaviť život na takom horúcom mieste?

nie
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM