Magazín

Prečo Taliani NELÁMU špagety pred varením? Vysvetlenie vás možno prekvapí

Lámete špagety na polovicu? Prestaňte s tým a skúste si ich vychutnať tak, ako to robia Taliani.

Ilustračný obrázok k článku Prečo Taliani NELÁMU špagety pred varením? Vysvetlenie vás možno prekvapí
Zdroj: pixabay.com

Tiež varíte špagety tak, že ich v hrnci lámete na polovicu? V takom Taliansku by tomuto kroku zrejme mnohí neporozumeli.

Carolina Garofaniová, skúsená cukrárka a propagátorka talianskej kuchyne, vysvetlila pre portál Slate, prečo by vám pri takomto varení dali mnohí ihneď po prstoch. Je možné, že vás jej odpoveď prekvapí.

Nehľadajte v tom tradíciu

„Pri lámaní cestovín nedochádza k žiadnej fyzikálnej alebo chemickej zmene. Lámanie uľahčuje varenie, pretože vám z hrnca nevytŕčajú špagety, ale dovoľte mi pozrieť sa na to očami Taliana či kuchára,“ ozrejmila na začiatok.

Ak ste typovali, že za dlhými špagetami je akýsi zvyk, ktorý sa dedil z pokolenia na pokolenie, musíme vás sklamať. Nejde o žiadne kulinárske dedičstvo: „Je to len tradícia? Určite nie. Cestoviny sú veľkou súčasťou talianskej kuchyne a jedným z aspektov, na ktorý sme najviac hrdí,“ dodala Carolina Garofaniová.

Prečo teda Taliani nedajú dopustiť na dlhé cestoviny? Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM